Boller i Karry – med grønt

boller-i-karry

Boller i karry er altid et hit 🙂  Jeg er ihvertfald helt vild med det – og så er det jo rimelig nemt at lave.

Til 4 personer

Kødfarsen

  • 400 g hakket kylling
  • 2 tsk salt
  • 1-2 tsk peber
  • 1 tsk karry
  • 1 løg
  • 2 revet gulerødder
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn

Fremgangsmåde:

  1. Rør kødet sejt med krydderierne (salt, peber og karry).
  2. Hak løget og riv gulerødderne og rør det i farsen.
  3. Tilsæt æg og havregryn og rør farsen sammen.
  4. Lad gerne farsen stå på køl, i et par timer, inden brug. Så farsen kan trække smag.

Karrysovs:

  • 25 g. smør eller olie
  • 2 spsk karry
  • 1/2 liter vand (det bollerne er kogt i).
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 2-3 spsk hvedemel eller maizena hvis det skal være glutenfri

Fremgangsmåde:

  1. Form bollerne (12-16 stk). Og kog dem i vand indtil de flyder op.
  2. Når de er kogt sier du vandet og tager kødbollerne op.
  3. Svits karry’en i smørret (det skal brændes af, for at give karry smagen).
  4. Hæld 1/2 liter fond over og tilsæt kokosmælken. Smag til med salt og peber.
  5. Lad det stå og simre lidt.
  6. Ryst melet/maizenaen sammen med lidt vand.
  7. Hæld det i sovsen og lad nu sovsen jævne ved at koge den op.
  8. Tilsæt bollerne og rør dem rundt i sovsen, og lad dem varme lidt med.
  9. Derefter er det klar til servering.

Servere ris, broccoli/blomåls ris til – hvad du nu lige har lyst til.

Jeg fik lidt ris og damet broccoli til.

…. Og en lækker råkost, som er lavet på:

  • 2 revet gulerødder
  • 1 revet rødbede
  • 1 revet æble
  • 1/2 hakket rødløg
  • 8 ‘saftige’ dadler

En virkelig lækker sammensætning, prøv den 🙂

Velbekomme. 

boller-i-karry-2