‘Sunde’ Lionbar

lionbaaar

Elsker du lionbar?? Så skal du næsten prøve dem her 🙂

Selve bunden er lavet så den er glutenfri, og ‘karamellen’ er lavet på dadler. Har kun fået en masse god feedback på dem, så de er helt sikkert værd at prøve.

Til 10 stk.

Bunden:


Karamel:


Overtræk:

lionbar-2


Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienserne til bunden sammen (smuler smørret i melet).
  • Form en firkant af dejen og rul den ud så den er ca. 1 cm tyk.
  • Bag bunden i 10-12 min ved 180 grader.
  • Lav imens karamellen
  • Kog 8 friske dadler (husk og fjern stenene) sammen med kokosolien, vandet, peanutbutter og “stangen” fra vaniljen.
  • Når dadlerne er kogt ud, fjerner du vaniljestangen, og blender karamellen sammen med en stavblender.
  • Smør karamellen på den let afkølet bund.
  • Skær 10 bar ud og sæt den i fryseren i 1 time.

 

  • Smelt chokoladen, og rør Whey crisps i.
  • Dyp de kolde bar i chokoladen, og lad chokoladen stivne.
  • Derefter er de klar til servering 🙂

Velbekomme. 

lionba-med-peanutbutter

På app’en: Applink.dk/hsk

Kan i finde en opgraderet opskrift på lionbarene – nemlig ‘lionbars med peanutbutter’ som ses på billedet ovenover 🙂

Som sagt indeholder min app KUN opskrifter på sunderealternativer til søde sager. Men den indeholder næsten 100 opskrifter, som allesammen er glutenfri og fri for raffineret sukker. Alle opskrifterne indeholder os energiberegning.

(Indeholder affiliate links)