Blomkåls/gulerods pizza – få mere grønt ind i hverdagen.

blomkaals-pizzaDet er snart nytår, og derfor er der sikkert mange af jer, der har et nytårsfortsæt med at få noget mere grønt ind i hverdagens retter. Så derfor er der her en opskrift på en pizza med en grøntsags bund.

Den er virkelig lækker, men bliver selvfølgelig ikke ligeså sprød som en alm. pizzabund. Men et super alternativ til en rigtig pizza.

Til 3-4 personer

Bunden:

  • 1 hoved blomkål
  • 1-2 gulerødder
  • 2 æg
  • 2 tsk HUSK (lilla pose fra urtekram).
  • 1,5 tsk tang salt ( fra nordisk tang )

Fyld:

  • Pizza tomatsovs.
  • 1 pk. Serrano skinke med 4-5 skiver
  • 1/2 peberfrugt
  • 1/2 løg
  • 2 portobello svampe
  • 1 kugle Mozzarella

Fremgangsmåde:

  1. Rengør blomkålet og skræl gulerødderne.
  2. Riv det fint, på et rivejern eller på en maskine, hvis du har sådan en.
  3. Put det i en skål, og rør de andre ingredienser i.
  4. Lad det står og trække i 10 min.
  5. Fordel blomkåls massen ud på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  6. Bag bunden i 20 min. ved 180 grader.
  7. Imens kan du skære peberfrugt, løg, svampe og mozzarellaen i skiver.
  8. Når bunden er bagt, smøre du tomatsovsen på.
  9. Læg alt det andet fyld på og bag pizzaen i 10 min.
  10. Pynt f.eks. Pizzaen med spinat blade og tomat skiver.

Velbekomme

pizza

God bag jul og godt nytår!!