Lækker og snasket Julekage

dsc_0101

I dag har jeg lavet en lækker og snasket julekage – som dagens opskrift.

Den er laktose fri og fri for raffineret sukker. Derudover indeholder den flere fibre, da den er lavet på hvid hvedemel (fuldkornsmel).

8-10 personer:

Dejen:

  • 1,5 dl lunkent vand
  • 15 g Gær
  • 50 g. Kokosolie
  • 2 spsk. Kokossukker
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 400 g hvid hvedemel

Remonce:

  • 100 g Hjemmelavet marcipan (Se opskriften her)
  • 50 g. bodylab zero melis eller sukrin melis
  • 50 g. kokosolie
  • 1 æg
  • 50 g. dadler

Pensling:

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lunkende vand.
  2. ‘Smuldre’ kokosolien i melet, i en anden skål.
  3. Tilsæt æg, kardemomme og kokossukker i det våde. Rør det godt sammen.
  4. Tilsæt melet og kokosolien.
  5. Ælt dejen godt sammen og lad den står og hæve i 30. minutter.dsc_0082
  6. Imens kan du lave remonce.
  7. Riv den hjemmelavet marcipan.
  8. Tilsæt zero melis, kokosolie, æg og hakket dadler.
  9. Rør nu remoncen godt sammen.

dsc_0084

  1. Når dejen har hævet, slår du den ned. Rul den ud i en stor firkant.
  2. Smør remoncen på dejen.

dsc_0086

  1. Klap nu siderne sammen så remoncen bliver lukket inde, form den måske som en stjerne, så den bliver lidt fin og se på.
  2. Put kagen i en smurt tærteform, skær et på riller i dejen.dsc_0088
  3. Drys lidt hakket brændte mandler over kagen.
  4. Bag nu kagen ved 200 grader i 20 min.

dsc_0099

Servere kagen lun, så er den virkelig lækker.

Velbekomme <3

 

God sundere jul.