I dag har jeg lavet en lækker og snasket julekage – som dagens opskrift.
Den er laktose fri og fri for raffineret sukker. Derudover indeholder den flere fibre, da den er lavet på hvid hvedemel (fuldkornsmel).
8-10 personer:
Dejen:
- 1,5 dl lunkent vand
- 15 g Gær
- 50 g. Kokosolie
- 2 spsk. Kokossukker
- 1 Æg
- 1 tsk. Kardemomme
- 400 g hvid hvedemel
Remonce:
- 100 g Hjemmelavet marcipan (Se opskriften her)
- 50 g. bodylab zero melis eller sukrin melis
- 50 g. kokosolie
- 1 æg
- 50 g. dadler
Pensling:
- Æggehvide
- 1 lille håndfuld hjemmelavet brændte mandler (Se opskriften her).
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkende vand.
- ‘Smuldre’ kokosolien i melet, i en anden skål.
- Tilsæt æg, kardemomme og kokossukker i det våde. Rør det godt sammen.
- Tilsæt melet og kokosolien.
- Ælt dejen godt sammen og lad den står og hæve i 30. minutter.
- Imens kan du lave remonce.
- Riv den hjemmelavet marcipan.
- Tilsæt zero melis, kokosolie, æg og hakket dadler.
- Rør nu remoncen godt sammen.
- Når dejen har hævet, slår du den ned. Rul den ud i en stor firkant.
- Smør remoncen på dejen.
- Klap nu siderne sammen så remoncen bliver lukket inde, form den måske som en stjerne, så den bliver lidt fin og se på.
- Put kagen i en smurt tærteform, skær et på riller i dejen.
- Drys lidt hakket brændte mandler over kagen.
- Bag nu kagen ved 200 grader i 20 min.
Servere kagen lun, så er den virkelig lækker.
Velbekomme <3
Jeg er gluten allergiker og har fået at vide, at jeg ikke kan tåle hvedemel. Speltmel går, kan det bruges i denne kage eller har du andre forslag?
Den ser rigtig lækker ud og selvom jeg efterhånden er vænnet af med kagespiseri, så kunne jeg da godt tænke mig at prøve denne.
Prøv:-) Vil jeg tro du sagtens kan 🙂