Ovnbagte klejner – et sundere alternativ til de alm. klejner.

 

Julen står for døren, og der bliver bagt julegodter i ethvert hjem.

Men vil det ikke være rart, med lidt sundere alternativer til alle de usunde julegodter? Her er en opskrift på ‘ovnbagte norske klejner’. De er laktose fri og fri for raffineret sukker. Derudover er de sprøde uden på og lækre bløde inden i.

Opskrift!

24-30 stk.

  • 1,5 dl rismælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt koldpresset kokosolie.
  • 50 g kokossukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Revet skal fra en citron
  • 500 g hvedemel eller glutenfri mel.

Pensling:

  • 100 g smeltet kokosolie.

Glasur:

  • 100 g zero melis
  • Saften fra en citron

Fremgangsmåde:

  1. Lun rismælken (skal kun lunes). Opløs gæren her i.
  2. Tilsæt æg, blødt kokosolie, kokossukker og citronskal, og rør sammen.
  3. Sigt melet, kardemomme og vaniljepulveret i en anden skål.
  4. Bland det i de våde ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
  6. Slå dejen ned og rul dejen ud i en firkant det ca. er 1 cm tyk.
  7. Skær 24-30 firkanter ud.
  8. Lav et hul i midten og vend den ene side af klejnen ind i hulet, for at få de fine folder en klejne har.
  9. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Smelt kokosolien og pensle klejnerne med kokosolien.
  11. Bag klejnerne ved 175 grader i 15 min i alt.
  12. Når de har fået halvdelen af tiden. Tager du dem ud af ovnen, og pensler dem igen med olie.
  13. Sæt dem i ovnen igen og lad dem bage færdige.
  14. Når de er færdigbagt skal de køle helt af.
  15. Lav glasuren og pynt dem.
  16. Derefter er de klar til servering.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!