Boller i karry - lavet kun på kød og grøntsager!

Madplan uge 40 med indkøbsliste!

Reklame for Økologisk Landsforening!

I denne uge vil jeg dele en lille hemmelighed med jer! Selvom jeg ikke reklamerer så meget med det – så elsker jeg virkelig økologi – og de fleste af mine fødevare er økologisk, da det både er godt for vores miljø, dyrevelfærd og så undgår vi en masse unødvendige pesticider, kemikalier og meget andet. Det er især de danske økologiske varer, jeg er helt vilde med, da de ikke skal transporteres langt ligesom de udlandske øko varer og derfor forurener mindre.

Økologisk landsforening har netop igangsat kampagnen ‘5 der gør en forskel’. Det handler i alt sin enkelthed om, at man ved at bytte kun 5 af sine fødevarer ud med den økologiske udgave af samme varer, kan man skære drastisk ned på sit eget, og din families indtag af pesticidrester med op til 50% og i nogle tilfælde endda endnu mere!

50%, ja du hørte rigtigt – og de varer det handler om er ikke nogen der er meget dyrere end de konventionelle varer.

De 5 vare der gør en forskel er: Æbler, pære, hvedemel, tomater og vindruer.

Derfor har jeg været i køkkenet, for at lave lidt opskrifter til denne uges madplan, som indeholder netop disse varer.

Men som altid – så er der stadig fokus på spis mere grønt og stop madspild. Madplanen er til 4 personer – 2 voksne og 2 børn. Eller 2 voksne og rester til madpakken.

Er du med på en uge hvor ‘5 gør en forskel’? Lad os passe på os selv og vores klode sammen.


Madplanen!

Mandag: Kyllingdeller med æble og gulerod – dertil en lækker salat med linser, æble og råsyltet beder!

Tirsdag: Græskar/tomatsuppe med skyr og persille

Onsdag: Rester eller rugbrød evt. Rugbrøds toast!

Torsdag: Grøntsags tærte med grønne proteiner!

Fredag: Boller i karry (lavet kun på kød og grøntsager)!

Lørdag: Ufoer’ med Torsk og grønt!

Søndag: Rester – Tøm køleskabet!


Indkøbsliste!

Grøntsager:

  • 4 stk Øko Æbler
  • 4 stk. Øko Pærer
  • 1 bk. Øko Vindruer
  • 500 g Øko Tomater
  • 1 kg Gulerødder
  • 1 ps. blandet beder
  • 1 net Rødløg eller alm. løg
  • Hvidløg
  • 1 ps. Grøntkål
  • 1 stk Hokkaido græskar
  • 1 stk Rød Spidskål
  • 1 stk Broccoli
  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Øko Citron
  • 1 bdt. Persille
  • 1 stk. Chili
  • 1 stk Squash

Diverse:

  • Havregryn
  • Øko hvedemel
  • Speltmel
  • Fuldkornsmel
  • Quinoamel
  • 200 g Røde linser
  • Lidt saltet nødder
  • Lys balsamico eddike
  • Honning
  • Rapsolie

Krydderier:

  • Salt
  • Peber
  • Karry
  • Timian
  • Garam masala
  • 2 stk Grøntsagsbouillon

Mejeri:

  • 8 stk Æg
  • 1 l. Minimælk, mandelmælk eller soyamælk
  • 500 g skyr
  • 1 pk. gær
  • 100 g revet mozarella
  • 200 g cheasy hytteost

Frost:

  • 1 ps. edamamme bønner

Kød:

  • 950 g Hakket kyllingkød
  • 225 g Torsk

 

På Renmadglæde.dk kan du læse mere om ”5 der gør en forskel” og læse hvad du ellers kan gør for at fjerne flere pesticidrester fra din mad. På hjemmesiden kan du også finde flere lækre opskrifter.

Håber i er med på at følge min madplan denne uge og måske mærke en forskel <3

 

1 kommentar

  • Michelle Hansen

    Hej,
    Hvor plejer du at handle henne?
    Er madplanen tilbudsbestemt til en butik?

    Hilsen Michelle

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Boller i karry - lavet kun på kød og grøntsager!