Farvel August - Go'dag September!

Fuldkorns pirogger med kød og grønt!

Pirogger

Fuldkorns pirogger med kød og grønt!

Indbagte pizzaer eller pirogger – det er nok en af mine livretter. Man kan lave det med alverdens fyld og de smager bare så godt!

Jeg har været i køkkenet og lave fuldkorns pirogger med fyld som indeholder lidt kød men ellers en masse lækre grøntsager, og de ligger bare godt i maven. De mætter godt og smager skønt.

…. Og som alle mine andre opskrifter, så er de lige til at gå til.

De er gode til aftensmad – sammen med en lækker salat. Men de er også virkelig lækre og have med i madpakken næste dag.

Fuldkorns pirogger

Fuldkorns Pirogger

Opskriften!

6 stk.

Dejen:

  • 15 g Gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 Æg
  • 2 tsk Sukker
  • 1,5 tsk Salt
  • 200 g Speltmel
  • 100 g Havregryn
  • Ca. 200 g. Hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gærret i vandet
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og havregryn og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt nu speltmel og rør igen.
  4. Tilsæt hvedemelet lidt af gange og ælt det godt sammen når dejen har samlet sig.
  5. Lad nu dejen stå og hæve 30 min.

Fyldet:

  • 300 g. Oksekød
  • 2 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 spsk Rapsolie
  • 2 stk. Pastinak
  • 3 stk. Gulerødder
  • 1/4 Rød Spidskål
  • 1 stk. Squash
  • 1 stk. Chili
  • Salt og peber
  • 6 skiver ost

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og rens alle grøntsagerne.
  2. Hak løgene og hvidløg.
  3. Svits løg, hvidløg og oksekød af i en gryde sammen med olien.
  4. Riv squash, gulerødder og pastinaker på den grove side af rivejernet.
  5. Snit rød spidskål og chili fint.
  6. Tilsæt alle grøntsagerne kødet og lad det nu stå og simre i noget tid – gerne i 15 min.
  7. Del nu dejen i 6 lige store stykker og rul det ud til 6 små pizzaer. Læg dem gerne på en bradepande med bagepapir, de bliver ikke til at rykker rundt med når der kommer fyld på.
  8. Læg fyldet på den ene side af dejen. Læg et stykke ost på fyldet og klap den nu sammen, pres kanterne sammen med en gaffel.
  9. Sådan forsætter du til alle piroggerne er lavet.
  10. Sæt dem nu i oven ved 180 grader (varmluft) I 12-15 min.
  11. Derefter kan du spise dem som de er – eller servere en frisk let salat til.

Velbekomme!

Pirogger

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på app’en! Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til min app!

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel August - Go'dag September!