Madplan uge 26 - med indkøbsliste!

Kyllingspyd med grønt tilbehør!

 Kyllingspyd lækre og saftige!

Kyllingspyd med grønt tilbehør – er mad lige efter mit hjerte, prøv lige og se alle de lækre farver. De gøre bare et eller andet – det der med at vi spiser med øjnene passer bare.

Jeg lavede alt dette på grillen, men det kan da heldigvis og så tilberedes i ovnen.

Når man laver spyd, bestemmer man jo helt selv hvad man vil have på spyddet. Jeg lavede spyd med marineret kylling, peberfrugt, løg, sweet potatoes og frisk ananas – en virkelig lækker kombination.

Som tilbehør fik vi bagte bønner og bagt rød spidskål.

Opskriften!

6 stk. kyllingspyd.

Marinade til kyllingen.

  • 15 stk soltørret tomater i olie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 dl god rapsolie
  • Salt

Spyd:

  • 650 g marineret kyllingbryst
  • 600 g sweet potatoes
  • 1 stk rød peber
  • 2 løg
  • 1/2 frisk ananas
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Lav marinaden ved at putte det hele i en mini hakker.
  2. Blend det godt sammen.
  3. Skær kyllingen ud i gode stykker (6 stykker af hver bryst).
  4. Put dem i en pose sammen med marinaden, og lad det gerne ligge et par timer på køl og trække. Eller endnu bedre hvis de kan trække til næste dag.
  5. Når kyllingen er klar, kan du skær grøntsagerne/frugten i tern.
  6. Put grøntsagerne i en pose og vend dem i lidt olie, salt og peber
  7. Sæt nu kød og grønt skiftevis på spydene.
  8. Læg dem på grillen, og vend dem efterhånden. Hvis du vil have dem i ovnen, så bag dem i 20-25 min. ved 180 grader (varmluft).
  9. Som tilbehør fik vi bønner, som jeg vendte rundt i resten af marinaden fra kyllingen og rød spidskål som jeg skar i kvarte, penslet dem med lidt olie og dryssede salt og peber over og grillede dem så til de var møre.
  10. Når spydene, bønnerne og kålen er færdig – så kan der serveres lækker mad til familien.

Velbekomme!

Prøv og så mine Pirogger med kylling – Find opskriften her!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 26 - med indkøbsliste!