Madplan uge 25 - med indkøbsliste!

Frisk Hyldeblomst Cheesecake!

Frisk Hyldeblomst Cheesecake!

Tror aldrig jeg har fået en Cheesecake, der har været så dejlig frisk som denne.

Mads var i køkkenet den anden dag og lave hyldeblomstsaft, og med dette skulle jeg da lige prøve og lave en lille opskrift. Tænkte at en chesecake med hyldeblomst, lige kunne være sagen. Så jeg gik i køkkenet og eksperimenterede!

…. Og må sige – resultatet blev ret så godt. Mads er også vild med den, fordi den er så frisk i det. Den føles ikke ret tung, selvom den indeholder fløde, lidt sukker og smøreost. Men den er slet ikke ligeså tung som en cheesecake fra bageren.

Den er lige til og tager ikke lang tid at lave, det der tager længst tid, er at den skal have lov til at sætte sig lidt ved hvert lag.

Hyldeblomst Cheesecake opskrift!

Til 8 pers.

Bunden: 

  • 12 Digestive kiks
  • 15 dadler
  • 3 spsk. Hyldeblomstsaft

Ostecremen:

  • 200 g Philadelphia smøreost
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 dl koncentreret Hyldeblomstsaft (købt eller hjemmelavet).
  • 50 g flormelis
  • 3 stk. Husblas
  • Lidt frisk vaniljekorn

Geléen 

  • 2 dl koncentreret Hyldeblomstsaft
  • 1 dl vand
  • 3 stk. Husblas

Fremgangsmåde:

Bunden:

  1. Put kiks i foodprocessoren og blend dem.
  2. Put dadler og hyldeblomstsaft i og blend det god sammen.
  3. Tag en springform der er 25 cm i diameter, put bagepapir i og pres kikse massen ud i form, så den fylder hele bunden. Hvis du vil have en højere cheesecake, så tag en mindre form.
  4. Sæt den nu i fryseren og lav ostecremen.

Ostecremen:

  1. Sæt husblassen i blød.
  2. Piske fløden stiv. Inden den bliver helt stiv tilsætter du vanilje og flormelis, pisk det godt sammen, så der ikke er nogen flormelis klumper i.
  3. Rør smøreosten lidt ud og tilsæt fløden, vend det godt rundt.
  4. Smelt husblassen over vandbad sammen med hyldeblomstsaften.
  5. Når husblassen er smeltet, rør du det stille og roligt ostecremen.
  6. Hæld nu ostecremen ud på den kolde kikse bund.
  7. Sæt den så på frost igen – og lav geléen.

Geléen:

  1. Sæt husblassen i blød.
  2. Rør vand og saft sammen.
  3. Smelt husblassen over vandbad, og rør det sammen med saften.
  4. Lad geléen tykne lidt og hæld den på kagen. Sørger for at ostecremen har sat sig helt – inden du hælder geléen på.
  5. Lad geléen størkne, enten på køl eller på frost.
  6. Løsne nu kagen og pynt den med friske hyldeblomster, jordbær og hindbær.

Velbekomme!

Prøv også min Amrikanske Gulerods cheesecake – Find opskriften her!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app. Direkte link til app’en – tryk på billedet.

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 25 - med indkøbsliste!