10 ting i ikke vidste om mig!

‘Sundere’ Mælkesnitter uden kunstig sødemidler!

Mælkesnitter uden kunstig sødemidler!

Jeg kan ligesom fornemme, at der er en del af mine følgere – som ikke er så glad for sødemidler. Derfor har jeg nu og så lavet en opgradering på min mælkesnitte opskrift – Se opskriften her!

Disse mælkesnitter er lavet på meget få ingredienser, og de tog mig kun ca. 30 min. og lave. De er glutenfri, laktosefri og fri for raffineret sukker. Men de indeholder sukker fra dadler og honning.

Jeg er ret vild med at lave nogen opskrifter som ikke kræver alt for meget tid. Derfor elsker jeg, at jeg bare kan tag min foodprocessor – blende de ting sammen jeg skal, og så i ovnen med det. Det er sådan set det du skal gøre med denne opskrift. Cremen tager også kun 5 min. og blande sammen.

Opskriften!

6-8 stk. mælkesnitter

Dejen:

  • 3 æg
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 8-10 stk saftige dadler (husk af fjern stenene).
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk bagepulver

Fyldet:

  • 1 dl Alpro soya piskefløde
  • 50 g laktosefri smøreost
  • 1-2 tsk blomster honning

Fremgangsmåde: 

  1. Blend havregrynene til mel i en mini hakker.
  2. Put æg, bagepulver, dadler og kakao i en foodprocessor, og blend det godt sammen.
  3. Tilsæt havremelet og blend det sammen til en dej.
  4. Hæld dejen i nogen forme (har sådan en snitte form) eller brug en bradepande med bagepapir.
  5. Hvis du vælger bagepladen, så hæld dejen ud på den og fordel dejen jævnt og tynd.
  6. Bag det nu i 6-8 min. ved 180 grader (varmluft).
  7. Tag den ud og lad den køle af. Lav fyldet imens.
  8. Pisk soya fløden MEGET stiv. Så stiv som muligt.
  9. Tag smøreosten og VEND den i fløden – ikke pisk den da det så vil blive meget flydende igen.
  10. Vend honningen i.
  11. Del bunden i 12-16 lige store stykker.
  12. Smøre fyld på 6-8 af bundene og læg en bund oven på.
  13. Sæt dem nu på køl og lad dem stå og trække i 1 times tid.
  14. Servere dem til en god kop kaffe eller the.

Velbekomme!

 

 

   

2 kommentarer

  • Trine

    Hejsa! Kan man evt bruge mascarpone i stedet for smøreost? Og alm piskefløde i stedet for soya fløde?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Er jeg sikker på du godt kan – prøv😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting i ikke vidste om mig!