Koldskål med spelt kammerjunker og bær!

Sundere Jordbærtærte! (Gluten- og mælkefri)


jordbaertaerte-k-1

jordbaertaerte-k0

Nem sundere Jordbærtærte med danske jordbær!

En sundere jordbærtærte – lyder da for godt til at være sandt – men det er sandt.

De danske jordbær er fremme nu, og hvad er bedre end en jordbærtærte med friske danske jordbær. Jeg har igen været i køkkenet og trylle lidt.

Denne gang blev det jordbærtærtens tur. Har lavet en mazarinbund lavet på kikærter, cremen er soya piskefløde, pisket sammen med lidt vanilje og så det vigtigste – JORDBÆR.

Kagen er gluten- og mælkefri og derudover er den fri for raffineret sukker – så den kan spises med lidt bedre samvittighed. Den mætter godt på grund af kikærtebunden.

Har og så en anden jordbærtærte i kan prøve kræfter med – Find opskriften her!

Men denne opskrift er noget nemmere, og der skal ikke bruges så mange ingredienser for at lave den.

jordbaertaerte-k-2

Livet som madblogger – der bliver lavet opskrifter, og så kommer det sjoveste. At anrette det og tag en masse billeder 🙂

Opskriften på jordbærtærten!

Mazarinbunden:

6-8 personer

  • 1 dåse Kikærter (drænet vægt 250 g).
  • 10-12 dadler (husk at fjern stenene).
  • 50 g mandler
  • 2 æg
  • 2,5 tsk mandel aroma
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde: 

  1. Dræn kikærterne og skyld dem over med vand.
  2. Put dem i en foodprocessor sammen med dadler, bagepulver, æg og mandel aroma. Blend det så godt sammen.
  3. Put mandlerne i en minihakker og blend dem til fint mel.
  4. Hæld kikærte ‘dejen’ og i en skål og rør mandelmelet i.
  5. Smøre nu en bageform, som har en diameter på – 24 cm.
  6. Hæld dejen i formen og fordel den.
  7. Bag den nu ved 200 grader i 20 min.

Fyld:

  • 30 g 85% chokolade
  • 1,5 dl cruisine soya piskefløde
  • Vanilje
  • 250 g friske danske jordbær

Fremgangsmåde:

  1. Mens bunden stadig er varm, ligger du chokoladen oven på, så den kan smelte. Smøre den ud på bunden når det er smeltet.
  2. Mens bunden køler af, pisker du fløden stiv sammen med vanilje og halvere jordbærene.
  3. Når bunden er kold og chokoladen er størknet, kan du smøre fløden på og læg jordbærene på.
  4. Pynt til sidst kagen med lidt hakket chokolade og mynteblade.

Er selv ret overrasket over hvor god denne kage blev. Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg har lavet denne.

Velbekomme!

Husk at alle mine sunde opskrifter ligger på min app – find den ved at trykke på billedet!

 

jordbaertaerte-k4

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål med spelt kammerjunker og bær!