Tomatsuppe med et pift!

Kylling med kål, kokossovs og hvidløgs kartofler!

kylling-med-kaal-og-kartofler

I dag stod menuen på kylling med kål, kokossovs og hvidløgs kartofler. Når aftensmaden skal være nem – så elsker jeg og lave noget der bare skal i ovnen.

En af sæsonens bedste råvare – efter min mening – er alt det lækre kål du kan få nu – Hvidkål, spidskål, rosenkål, grønkål, rødkål, palmekål o.s.v. Så hvorfor ikke få en masse kål i maden? Det skulle være så sundt, og det smager jo bare godt både råt og tilberedt.

Så derfor skulle der en noget kål i dagens menu – havde grønkål, rosenkål og spinat i køleskabet, så biksede lige denne ret sammen. Har altid en masse grøntsager liggende, så jeg kan lave noget lækkert mad med en masse grønt.

Helene Reggelsen Sprogøes billede.

Opskriften:

Til 4 personer.

  • 4 kylling overlår
  • Rapsolie
  • Karry
  • Salt og Peber
  • 1 løg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2-3 store håndfuld spinat
  • 3-4 blade grønkål
  • 200 g rosenkål
  • 150 g gulerødder
  • 1 ds kokosmælk (400 ml)

Helene Reggelsen Sprogøes billede.

Hvidløgs kartofler:

  • 800 g – 1000 g små kartofler
  • 1-2 fed hvidløg
  • Salt
  • rapsolie

Fremgangsmåde:

  1. Aller først skal du rense og hakke grøntsagerne. Så de er klar til at komme på panden.
  2. Drys karry, salt og peber over kyllingstykkerne og bund dem af på panden i lidt olie.
  3. Tag kyllingen af panden og hæld lidt mere olie på. Tilsæt 1-2 tsk karry og brand den af på panden, så den kommer til at smage af karry.
  4. Tilsæt grønsagerne og svits dem.
  5. Lad det stå 5 min. tid og vend godt rundt i dem imens.
  6. Tilsæt nu kokosmælken og lad det stå og småsimre i 5 min.
  7. Hæld grøntsagerne og kokosmælken over kyllingen.
  8. Skræl nu kartoflerne og skær dem i både.
  9. Put dem i en frysepose, hæld lidt olie og salt ned i posen. Pres 1-2 fed hvidløg ned i posen og vend nu det hele rundt i posen.
  10. Hæld kartoflerne op i et fad.
  11. Sæt nu kartofler og kyllingen i ovnen i 55-60 min. ved 180 grader (varmluftovn). Husk og vend lidt rundt i kartoflerne engang imellem.
  12. Når det hele er færdigt – er det klar til servering.

-Velbekomme-

kylling-med-kaal

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe med et pift!