Fødselsdag og dagens WOD time!

I’m Back – Lækre morgenboller med gulerod og græskarkerner!

Helene Reggelsen Sprogøes billede.

Hej Alle i skønne følgere.

Ja undskyld min stilhed her inde – men efter min skilsmisse og alle de andre ting der er sket, så har der været nok at se til. Har lige skulle finde mig selv igen.

Men  hvor er det dejligt at se at i stadig besøger min blog.

Den anden dag bagte jeg disse lækre morgenboller hjemme ved min mor – og kunne se i meget gerne vil have en opskriften på dem. Så den vil jeg dele med jer her i dette indlæg.

Skønne og luftig boller med gulerod og knassende græskargerne på toppen – så bliver det næsten ikke bedre 😉

Opskriften:

8-10 boller:

  • 4 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 2-3 tsk kokossukker eller alm. sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 store revet gulerødder
  • 2 æg
  • 100 g havregryn
  • ca. 400 g hvedemel
  • Toppes med græskarkerner

Helene Reggelsen Sprogøes billede.

Fremgangsmåde: 

  1. Opløs gærren i det lune vand.
  2. Tilsæt sukker, æg og de revet gulerødder og rør det godt sammen
  3. Tilsæt havregryn og salt og rør igen.
  4. Tilsæt nu hvedemelet og rør dejen godt. (Dejen skal stadig være klæg).
  5. Læg nu et viskestykke over dejen og lad den stå et lun sted i 1 time, så den kan hæve.
  6. Når dejen har hævet 1 time. Former du bollerne med 2 sker – Lav 8-10 klatter på en bageplade med bagepapir og drys så græskarkerner over. Pres dem lige lidt ned i bollerne, så de sidder fast.
  7. Bag dem nu i 10-12 min. ved 220 grader eller 200 grader ved varmluftovn. (Ovnen skal være varmet op inden du sætter dem ind).
  8. Når bollerne er færdige, kan du lige lad dem køle lidt af på en bagerist.
  9. Servere dem lun – med iskold smør og ost.

-Velbekomme!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag og dagens WOD time!