Madplan uge 30 - med indkøbsliste!

Sundere Brunsviger!

dsc_0234-2

dsc_0249-2

Hvem elsker ikke Brunsviger? 

Kan huske at min mor ALTID lavede brunsviger kagemand til min fødselsdag, da jeg var mindre.

Så efter der var en der ønskede en ’sundere’ brunsviger, så gik jeg straks i køkkenet og prøvede at lave en brunsviger. Den er uden raffineret sukker og mælkefri. Den er ikke glutenfri, da det er svært og lave en glutenfri gærdej. Selve snasket ser nok noget mørkt ud på billederne. Men det er altså ikke fordi det er brandt, det var bare lidt svært og få et rigtig godt billede af det.

Selve kagen er lidt bestand i det, da den indeholder havregryn, så den er ikke helt ligeså luftig, som en traditionel brunsviger – MEN selve smagen fejler sgu ikke noget.

Hvis man gerne vil have sin brunsviger ekstra snasket, så kender jeg et tricks fra en fynbo – du skal bare tilsætte ’snasket’ kagecreme. Så får du en virkelig LÆKKER og MEGET SNASKET brunsviger.

Opskrift til 8-10 stykker.

Bunden: 

  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 100 g ‘Juicy’ dadler
  • 1 dl mandelmælk eller minimælk
  • ½ tsk kardemomme
  • Lidt salt
  • 70 g havregryn (blendet til havremel)
  • 200 g hvedemel

‘Snasket’

dsc_0229-2

Fremgangsmåde: 

Bunden: 

  1. Lun mælken, så den er lillefinger varm.
  2. opløs derefter gæren i mælken.
  3. Blend dadlerne sammen med ægget, og hæld det op i mælken.
  4. Rør det godt sammen, tilsæt lidt salt og kardemomme.
  5. Blend nu havregrynene.
  6. Tilsæt havregrynene og hvedemelet lidt af gangen.
  7. Når dejen er fast får du den æltet godt sammen.
  8. Lad den nu stå og trække/hæve i 30 min.

‘Snasket’:

  1. Put kokosolie og zero pure gold i en kasserolle.
  2. Blend dadlerne sammen med vandet (husk at fjern stenene fra dadlerne).
  3. Hæld nu dadelmassen i kasserollen og smelt det hele godt sammen.

Bagningen:

  1. Tag en form der er 15*15 cm, put bagepapir i og flad så dejen ud i formen. Lav nogen gode huller i dejen, son snasket kan løbe ned i.
  2. Fordel nu ’snasket’ oven på kagen, og bag kagen i 20 min, ved 180 grader (varmluftovn).
  3. Når den er bagt færdig, så lad den lige stå og trække lidt. Men husk, den er bedst når den er nybagt. Sådan er det vist med alle gærdejs kager.

-Velbekomme-

 dsc_0255-2

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Køb den her –>

app

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 30 - med indkøbsliste!