Lady og Vagabonden - Kødboller i tomatsovs med Squash spaghetti!

Madplan uge 30 – med indkøbsliste!

madplan-uge-30

Så er uge 29 ved at være slut, har i fuldt madplanen i uge 29 eller skal i prøve en af madplanerne her i uge 30?

I denne uge er der 2 vegetarretter – falafler og vegetar lasagne, hvis i ikke vil have vegetar lasagne, så kan i bytte ‘LikeMeat Veggie mince’ ud med hakket kyllingkød eller hakket oksekød.

Der er også en enkelt dag med fisk.

Denne uge er der igen fokus på mere grønt i hverdagen og stop madspild. Alle opskrifterne er til 4 personer – 2 voksne og 2 børn. De opskrifter der står med RØDT er direkte link til opskrifterne. Hvis ikke det står med rødt, så står opskriften måske længere nede i dette indlæg 😉 

Rigtig god fornøjelse – hvis i springer med på madplanen.


Madplan

Mandag: Glutenfri pølsehorn eller alm. pølsehorn med gnave grønt (agurk, broccoli, blomkål, peberfrugt eller gulerødder).

Tirsdag: Vegetar lasagne med valgfri salat. (Opskriften på lasagne kommer længere nede).

Onsdag: Lakseroulade med rejer, avokado, tomater og rugbrød/grov flutes.

Torsdag: Falafler med broccoli fladbrød og grønt.

Fredag: Kødboller i tomatsovs med Squash spaghetti.

Lørdag: Lørdags kylling (kyllinglår med valgfri krydderier). sweet potatoes fritter og valgfri salat. (brug nogen af jeres grøntsags rester).

Søndag: Rester, tøm køleskabet.


 Opskrift på Vegetar lasagne!

Helene Andersen Sprogøes billede.

4 personer:

‘Kødsovsen’ 

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 kasse LikeMeat veggie mince (180 g).
  • 200 g champignoner
  • Lidt olie til bruning
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2-3 revet gulerødder
  • 500 g hakket tomater
  • 2 dl vand
  • Smag til med salt, peber og oregano.

Derudover: 

  • 8-10 Fuldkorns lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • Frisk oregano til pynt.

Fremgangsmåde:

  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint.
  2. Rens champignonerne og skær den i skiver.
  3. Skræl gulerødderne og riv dem.
  4. Varm olien og og svits løg, hvidløg og champignoner.
  5. Tilsæt ‘Veggie mince’ og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt de hakkede tomater, gulerod, spinat, og krydderier.
  7. Lad det nu stå og simre 10-15 min.
  8. Smag nu til og se om der skal flere krydderier i.
  9. Samle nu lasagnen i et fad der er 15*25 cm – først ‘kødsovs’ så plader. Skiftevis til der ikke er mere.
  10. Drys nu osten over og bag lasagnen i 20-25 min. ved 180 grader (varmluftovn).
  11. Servér lasagnen med en lækker valgfri salat.

-Velbekomme-


Indkøbsliste:

 Kød:

  • 3-6 glutenfri pølser
  • 200 g rejer
  • 150 røget laks
  • 300 g hakket svinekød
  • 600 g kyllinglår

Vegetar:

  • LikeMeat ‘Veggie Mince’
  • 200 g tørrede Kikærter

 Mejeri:

  • 16 stk. æg
  • 500 g skyr
  • Smør
  • 200 g cheasy revet ost
  • 100 g buko hvidløgs smørost
  • 1 liter minimælk eller mandelmælk

 Konserves:

  • 2 * 500 g hakket tomater

 Krydderier: 

  • Oregano
  • Stødt spidskommen
  • Salt
  • Peber
  • Kardemomme

 Grønt og frugt: 

  • 2 Agurker
  • 1-2 kg gulerødder
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk broccoli
  • 2 stk. rød peber
  • 6 stk. tomater
  • 1 bk. cherry tomater
  • 1 net løg
  • Hvidløg
  • 200 g champignoner
  • 200 g frisk spinat
  • Frisk Oregano
  • 1 bundt frisk persille
  • 2 stk avokadoer
  • 4 stk sweet potatoes (500 g).
  • 2-3 squash
  • 1 stk æble

 Basis lager: 

  • Bagepulver
  • Mandelmel eller en anden glutenfri mel
  • Fuldkornsrismel
  • Sesamfrø
  • Chiafrø
  • Loppefrøskaller
  • Havregryn
  • Ketchup

Pasta/Brød:

  • Fuldkorns lasagneplader
  • Rugbrød eller grov flutes
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lady og Vagabonden - Kødboller i tomatsovs med Squash spaghetti!