Sarah Bernard kager!

Lady og Vagabonden – Kødboller i tomatsovs med Squash spaghetti!

dsc_0187-2

dsc_0190-2

Anna-Oliva var ret vild med Lady og Vagabond retten.

De lækre bløde kødboller og tomatsovsen var helt klart et stort hit ved hende. Hun fik selvfølgelig alm. pastaer til og jeg fik så squash spaghetti.

Efter jeg har fået min Spirelli Spaghetti Slicer, så er jeg blevet ret vild med at lave squash/gulerods spaghetti’er. De minder meget om alm. spaghetti og smager skønt. Hvis du laver dem, kan du bare krydder dem med salt og hæld kogende vand over. Lad dem stå og trække et par minutter, og derefter har du de lækreste grønstags spaghetti’er med bid i.

Til 4 personer:

Kødbollerne:

  • 300 g hakket frilands øko svinekød
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk oregano
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 revet æble
  • 1 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 dl havregryn

Fremgangmåde:

  1. Rør kødet sejt med krydderierne.
  2. Riv æblet, hak løget og pres hvidløgene – og rør det i farsen.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør farsen godt sammen.
  4. Lad nu gerne farsen stå og trække på køl i 1-2 timer – Eller mere.
  5. Form nu 14 kødboller, og kog dem i 1 liter vand.

Sovsen:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk rapsolie
  • 500 g hakket tomater
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 2-3 dl kogevand fra kødbollerne
  • Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget og hvidløgene.
  2. Svits det af i olien.
  3. Tilsæt de hakket tomater.
  4. Vask og hak spinaten og put den i sovsen.
  5. Tilsæt kogevandet og lad nu sovsen stå og simre i 10-15 min.
  6. Tilsæt nu kødbollerne – og lad det stå og simre yderligere 10 min.

Squash spaghetti:

Derudover:

  • 50-100 g cheasy revet ost
  • Frisk oregano til pynt.

Fremgangsmåde:

  1. Skær squashene halvt over og kører dem igennem spiralizer.
  2. Læg dem over i et fad.
  3. Hæld nu tomat sovsen og kødbollerne over.
  4. Drys osten hen over og sæt det nu i ovnen i 5-10 min. ved 150 grader (varmluftovn).
  5. Derefter er det klar til servering.

-Velbekomme-

dsc_0193-2

dsc_0186-2

Husk at i kan finde alle mine opskrifter – samlet på min app her –>

app

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sarah Bernard kager!