Kyllingdeller med Ærte/avokado creme og pizza toast!

Sundere Drømmekage lavet på 9 ingredienser!

dsc_0022-2 dsc_0013

Jeg har igen været i køkkenet og lege lidt med en opskrift vi allesammen kender, nemlig ‘Drømmekagen fra Brovst’.

Helt klart en af mine YNGLINGS kager, især det der kokossnack oven på kagen 😀

Den er uden mælk, mel og raffineret sukker.

Synes selv resultatet er SUPER godt. Men når det er sagt, så mangler den lidt knas i fyldet, men det er fordi der ikke er noget sukker, til at karamellisere kokossen.  Selve kagen er også lidt mere grov i det, da den er lavet med havregryn og loppefrøskaller, så skal hilse og sige at den mætter ret godt! Men selve smagen fejler ikke noget – den ligger meget opad en alm. drømmekage <3 MUMS.

 Hvis du gerne vil undgå mel, mælk og raffineret sukker så er denne kage lige noget for dig 😉

9 stykker: 

Bunden:

  • 120 g ‘juicy’ dadler (uden sten).
  • 3 æg
  • 80 g glutenfri havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 dl naturli’ kokosdrik eller alm. mælk
  • 2 tsk loppefrøskaller (ekstra havregryn kan og så bruges).
  • 30 g kokosolie

Fyldet:

  • 100 g ‘juicy’ dadler (uden sten).
  • 1 – 1½ dl naturli’ kokosdrik eller alm. mælk
  • 60 g kokosmel
  • 30 g kokosolie

dsc_0019

Fremgangsmåde:

  1. Blend havregrynene til mel.
  2. Hæld havregrynene over i en skål og fjern nu stenene fra dadlerne.
  3. Blend dadlerne sammen med æg, kokosolie og kokosdrik.
  4. Tilsæt bagepulver og vaniljepulver og blend videre.
  5. Tilsæt så havregrynmelet og loppefrøskaller og rør dejen godt sammen.
  6. Lad den stå og trække i 5-10 min, så loppefrøskallerne kan trække lidt af væden.
  7. Hæld så dejen op i en form, der er 16*16 cm beklædt med bagepapir.
  8. Bag kagen i 25 min, ved 180 grader (varmluftovn). Lav fyldet imens.
  9. Fjern stenene fra dadlerne.
  10. Put dem i en minihakker sammen med kokosdrik og kokosolie.
  11. Blend det godt sammen.
  12. Put det i en gryde og varm det stille og roligt op.
  13. Vend kokosmelet i og lad det stå og simre lidt.
  14. Når kagen har fået 25 min ved 180 grader, skruer du ovnen op på 200 grader (varmluftovn).
  15. Smøre så fyldet på kagen.
  16. Bag den i 5 min. med fyldet ved 200 grader (varmluftovn).
  17. Derefter lader du kagen køle lidt af, og den er klar til servering 😉

– Velbekomme –

*HAPS*

dsc_0016-2

[Indeholder reklame links]

   

4 kommentarer

  • Linn

    Om en bor i norge, hva kan en bruke bortsett fra kokosdrikk? Vi har ikke det i norge. Kan kokosmelk på boks brukes?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hej Linn 🙂
      Ellers brug alm. mælk eller soyamælk hvis du kan få det i Norge 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berith

    Hej
    Kan man bruge alm. Grov valset havergryn eller skal de være glutenfri. Vi har ingen allergi ud over æg 😇 Tak for nogle lækker opskrifter

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingdeller med Ærte/avokado creme og pizza toast!