Madplan uge 27 - med indkøbsliste!

‘Sundere Squashkage’ på 8 ingredienser!

dsc_0357-2

En ‘Sundere Squashkage med ostecreme’ lyder da næsten for godt til at være sandt. Men det har jeg altså lavet – og den er bare blevet lækker.

Den er glutenfri og fri for raffineret sukker. 

Jeg havde lige noget tid i dag hvor Anna-Olivia tog en god lur, så den tid udnyttede jeg lige i køkkenet – og fik endelig lavet den Squashkage, som jeg har skrevet så meget om. Jeg prøvede på at lave den på så få ingredienser som muligt – og kunne lave den på KUN 8 ingredienser, er det ikke rimelig godt?

Den er virkelig nem at lave, så hvis du skal have lavet en hurtig og lækker kage, så er denne her helt sikkert en mulighed for dig 😉

dsc_0364-2

9 stk.

Dejen:

  • 3 æg
  • 120 g ‘juicy’ dadler (ca. 12 stk).
  • 70 g glutenfri havregryn (ca. 2 dl).
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g squash

Ostecremen: 

  • 100 g ‘juicy’ dadler (ca. 10 stk).
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ dl vand
  • 100 g. Philadelphia

Fremgangsmåde: 

  1. Blend  æg og dadlerne sammen i en minihakker (husk at fjern stenene i dadlerne).
  2. Blend havregryn til mel, sammen med kanel og bagepulver.
  3. Vend nu det våde og det tørre sammen.
  4. Riv squashen og vend den i dejen.
  5. Hæld nu dejen op i en form der er 16*16 cm, med bagepapir.
  6. Bag kagen i 25 min. ved 180 grader (varmluftovn).
  7. Når kagen er bagt færdig skal den køle helt af.
  8. Lav ostecremen ved at blende dadlerne med vand og vaniljepulver.
  9. Hæld det op i en skål og vend philadelphia i.
  10. Smøre så ostecremen på den afkølede kage.
  11. Pynt den f.eks. med bære eller spis den som den er, sammen med en varm kop kaffe.

– Velbekomme –

Læs og så Kanelkage med kaffe/dadel glasur

dsc_0375-2

Find alle mine opskrifter, samlet på min app.

app

   

8 kommentarer

  • Michelle

    Hej Helene. Hvilken størrelse form bruger du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    En stjerne for topping…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carola Cuculiza

    Hej Helene

    Jeg har nu bagt din kage, dobbeltportion, men den har slet ikke hævet.. Skal der mere bagepulver i, skal den stå og hæve inden den kommer i ovnen, eller hvad kan være gået galt?

    Mvh. Carola 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hej Carola
      Nej det hjælper ikke at putte mere bagepulver i. Og den skal heller ikke stå at hæve inden (det er kun hvis det er gær brød/kage).
      Ved ikke lige hvad der er sket :-/

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Århhh – elsker squashkage. Den her skal prøves!!! Har du nogen erfaring med at bage med Pofiber? Det er ret nyt for mig det her glutenfrie – men medicinsk nødvendigt. Desværre indeholder havre også bare for meget stivelse til vores problematikker, så tænkte om man kunne udskifte noget af det med pofiber?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hej Karina.
      Nej har desværre ikke erfaring med pofibre, men er sikker på du godt kan skifte nogen af havregrynene ud med Pofibre 😉
      Prøv dig lidt frem 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Det var godt nok mange squash til en enkelt kage 😂😂😂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hahahaha.. Hovsa der er lige et g der er smuttet 😉 Er rettet nu 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 27 - med indkøbsliste!