Kanelkage med dadel/kaffe glasur!

Oksekødstærte!

dsc_0252

Her hjemme er vi ret vild med tærter – man kan jo putte alt i dem. Så tærter er bare rigtig godt til, når man skal tømme køleskabet for grøntsags rester.

Derudover er tærter jo bare virkelig nemme at lave. At rør en bund sammen tager maks. 5 min. og fyldet tager heller ikke lang tid at lave.

I dag har jeg lavet den lækreste oksekødstærte, som vi skal have i aften.

Da jeg bagte den i ovnen, duftede det næsten som om vi skulle have taco skaller.

Hvad for en tærte er du vild med?

Til 4 personer

Opskriften på bunden finder du her.

Fyldet:

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1/4 rød spidskål
  • 2 gulerødder
  • Smag til med salt, peber og oregano (gerne frisk oregano).

Æggemassen: 

  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 100 g revet ost
  • 10 cherry tomater

Fremgangsmåde: 

  1. Lav bunden (Læs hvordan her).
  2. Lav fyldet
  3. Snit løget og hvidløg.
  4. Svits løg, hvidløg og kød af i lidt olie.
  5. Snit spidskål og riv gulerødderne.
  6. Hæld det ned til kødet og svits det hele godt sammen.
  7. Smag til med salt, peber og oregano.
  8. Lad det stå og simre i 5-10 min.
  9. Hæld nu fyldet over i den forbagte tærtebund.
  10. Drys ost hen over.
  11. Rør æg og mælk sammen.
  12. Hæld det over tærten.
  13. Halvere cherry tomaterne, og del dem ud på toppen af tærten.
  14. Bag nu tærten i 30 min. ved 180 grader varmluftovn.
  15. Servere nu tærten sammen med en valgfri salat.

– Velbekomme – 

dsc_0263-2

dsc_0254

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage med dadel/kaffe glasur!