Mælkefri Dadel gifler!

Kanelkage med dadel/kaffe glasur!

dsc_0240-2

dsc_0244-2

En lækker og svampet kanelkage – uden gluten og raffineret sukker.

Hvad siger i så?

Den er virkelig lækker og så er den så nem at lave.

Jeg viste ikke helt hvordan jeg skulle lave glasuren, for vil jo gerne undgå flormelisen. Så derfor prøvede jeg at lave den på dadler og kokosolie, og må sige den minder så meget, om den kaffe glasur der er på den alm. kanelkage.

12-15 stykker

Dejen:

  • 200 g ‘juicy’ dadler
  • 50 g kokosolie
  • 2 spsk stødt kanel
  • 2 tsk natron
  • 150 g fuldkornsrismel
  • ½ liter kernemælk

Glasuren: 

  • 100 g ‘juicy’ dadler
  • 30 g kokosolie
  • 2 tsk kakao
  • 2-3 spsk frisk brygget kaffe

Fremgangsmåde: 

  1. Fjern stenene i dadlerne.
  2. Put dem i en minihakker sammen med kanel, kokosolie og 1 dl kærnemælk.
  3. Blend det til en ensartet masse.
  4. Hæld det nu op i en skål og tilsæt resten af kærnemælken.
  5. Rør det godt sammen og tilsæt fuldkornsrismel og natron.
  6. Rør dejen godt sammen og hæld det op i en form (25*15) cm dækket med bagepapir.
  7. Bag den nu i 30-35 min ved 180 grader varmluftovn.
  8. Når den er bagt færdig skal den køle af.
  9. Imens kan du lave glasuren.
  10. Fjern stenene fra dadlerne og put dem i en minihakker.
  11. Tilsæt kokosolie, kakao og kaffe.
  12. Blend det til en ensartet masse.
  13. Smør det på kagen, når den er kølet af.
  14. Servere helst kagen når den har trukket lidt, så smager den af mere 😉

– Velbekomme – 

Læs også ‘Kanelsneglekage uden raffineret sukker’.

Find alle opskrifterne på min app, hvor mine opskrifter er samlet.

app

dsc_0236

dsc_0249-2

   

12 kommentarer

  • Mia Rasmussen

    Den smager bare så godt, har efterhånden lavet den nogle gange
    Kan klart anbefales

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

    Hvilke dadler foretrækker du? Og hvilke butikker kan de typisk købes i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Er den angivne mængde dadler med eller uden sten??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    forstår ikke størrelsen på kageformen. Hvor kan man få den størrelse henne? 🙂
    Ser bare SÅ lækker ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Det er fordi jeg brugte et ildfast fad 😉 Du kan sagtens bruge et andet fad med andre mål 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Kan kærnemælk erstattes med en plantemælk og rismel med en anden mel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums mand!
    Kan jeg bruge smør i stedet for kokosolie mon?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christian

    Ser virkelig lækker ud!

    Kan man eventuelt bruge noget andet en fuldkornsrismel og kaffe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ja noget andet der er flydende istedet for kaffe – måske kakao eller bare vand.
      Brug den mel du har lyst til. Men kan ikke sige dig om der skal bruges mere eller mindre, du må lige prøve dig frem 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mælkefri Dadel gifler!