Madplan uge 25 - med indkøbsliste!

Mælkefri Dadel gifler!

dsc_0199

Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste der elsker Gifler 😉

Gifler er da bare noget af det bedste. Men ikke ligefrem det sundeste.

Derfor fik jeg lyst til, at lave en lidt sundere alternativ til dem i dag. De er mælkefri og fri for raffineret sukker. Men men men….. Det er jo ikke ensbetydning med, at du kan spise løs af dem. Men du kan spise dem med lidt bedre samvittighed.

Her hjemme skal de ihvertfald nydes i aften, med engang kaffe og danske jordbær.

dsc_0198-2

10-12 stk. 

Dejen:

  • 3 dl mandelmælk eller letmælk
  • 20 g gær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 4 stk ‘juicy’ dadler
  • lidt salt
  • 100 g havregryn (blendet til mel)
  • 350 g hvedemel

Remonce:

  • 10 ‘juicy’ dadler
  • 50 g mandler
  • 25 g kokosolie
  • Lidt salt
  • 2 tsk kanel
  • ½ dl vand

 Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken så er ‘lillefinger’ varm.
  2. Opløs nu gæren i den lune mælk.
  3. Blend havregryn til mel og blend derefter dadlerne sammen med havregryn melet.
  4. Tilsæt havregryn mel, dadler, æg, salt og kardemomme og rør det godt sammen.
  5. Tilsæt melet lidt  ad gangen og ælt det godt når alt melet er kommet i.
  6. Lad det nu stå og have i 30 min.
  7. Imens kan du lave remoncen.
  8. Fjern stenene fra dadlerne.
  9. Put dem i en mini hakker sammen med de andre ingredienser og blend det til en lækker remonce.
  10. Når dejen har hævet i 30 min. ruller du det ud til i firkant der er 30*40 cm.
  11. Smøre remonce på dejen og rul den så sammen. (Sørger for at rulle den flad og ikke rund, så sneglen kan stå op).
  12. Skær nu 10-12 gifler ud, de skal være ca. 3 cm bredde.
  13. Sæt dem på højkant på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 30 min.
  14. Pensle dem derefter med lidt mandelmælk eller alm. mælk, og bag dem i 12 min. ved 180 grader (varmluftovn).
  15. Når de er bagt færdige, kan du lade dem køle lidt af og servere dem så lune.

 – Velbekomme –

Læs og så ‘Kanelsnegle kage uden raffineret sukker’.

dsc_0214 dsc_0217-2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 25 - med indkøbsliste!