Grøntsagstærte med proteiner!

Kanelsnegle kage uden raffineret sukker!

dsc_0151-2 dsc_0142-2

Lækre og luftig kanel snegle uden raffineret sukker.

Mums – de er så lækre og lige til at sætte tænderne i. Remoncen er lavet på dadler og nødder, så det indeholder ikke en masse mættede fedt, men en del sund fedt fra nødderne. Derudover indeholder det ikke en masse hvidt sukker, kun frugtsukker fra dadlerne.

…. Og det bedste er – den er stadig ret snasket. Men som alm. kanelsnegle, så er de altså bedst når de er nybagt 😉

Dejen:

  • 25 g gær
  • 2 dl letmælk, rismælk eller mandelmælk
  • 1 æg
  • ½ tsk kardemomme
  • lidt salt
  • 20 g kokosolie
  • 4 dadler
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl hvedemel

Remonce: 

  • 10 ‘juicy’ dadler
  • 100 g cashew nødder
  • 2 tsk kanel
  • Lidt vand

Fremgangsmåde:

  1. Varm mælken op så den er lun ca. 38 grader.
  2. Opløs gæren i mælken.
  3. Blend havregryn til mel og blend så dadlerne der i (Brug en minihakker).
  4. Tilsæt havregryn, dadler, æg, kokosolie, kardemomme og salt.
  5. Rør det godt sammen.
  6. Rør hvedemelet i lidt efter lidt.
  7. Når dejen er fin ælter du den godt sammen.
  8. Lad den nu stå og have i 30 min.
  9. Lav remoncen imens.
  10. Blend cashew nødderne til mel og tilsæt så dadlerne, vand og kanel. Blend det til en smørbar masse.
  11. Når dejen har hævet i 30 min. tager du 1/3 af dejen og ruller ud til en bund.
  12. Put bunden i en springform og smør så 1/3 del af remoncen på bunden.
  13. Rul så resten af dejen ud til en firkant, og smøre resten af remoncen på. Rul det så sammen, så det bliver snegle.
  14. Skære rullen ud så der bliver 14 snegle ud af rullen.
  15. Fordel sneglene på bunden, og lad den nu hæve yderligere 30 min.
  16. Bag derefter sneglene i 20 min. ved 180 grader.
  17. Servere kagen lun med eller uden glassur.

Hvis du har den til flere dage, så kan du varme stykkerne i mikrobølgeovnen, så bliver den næsten som nybagt 😉 Blød og snasket 😀

-Velbekomme- 

Du kan også lave ‘Kanelsnurre’ af denne opskrift, hvis du heller vil have dem 😉

dsc_0144-2 dsc_0159-2

 

 

   

2 kommentarer

  • christina

    Hej hvilket meltype vil du anbefale som erstatning for hvedemelet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ved ikke hvad mel du lige skal bruge, for at de bliver lige så luftig og lækre. Gær skal bruge gluten for at kunne hæve.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøntsagstærte med proteiner!