Madplan uge 23 - med indkøbsliste!

Grøntsagstærte med proteiner!

dsc_0022-2

dsc_0018-2

Tærter er gode til ‘Stop madspild’, da du kan proppe hvad som helst i dem (næssten).

Kig i køleskabet og find alle dine grøntsags rester. Rens dem, svits dem og put dem i en tærtebund sammen med æg og hytteost. Efter 45 min – 1 time i køkkenet, så har du en lækker tærte, lavet på grøntsags rester og det smager bare godt.

Denne tærte vil jeg mene du vil kunne servere til alle, den er virkelig lækker og der er masser af smag ved den. Prøv og servere den til dine børn, er sikker på at de ikke vil brokke sig, over at den kun er grøntsager der er i den.

4 personer: 

Bunden:

  • ½ dl rapsolie
  • 2 dl vand
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 2 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle ingredienserne til bunden sammen.
  2. Rul dejen ud så den passe i en tærteform der har en diameter på 30 cm.
  3. For bag bunden i 10 min ved 180 grader (varmluftovn) mens du laver fyldet.

Fyldet: 

  • 1/4 rød spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 200 g. broccoli
  • 100 g. edamammebønner
  • 1-2 tsk karry
  • Smag til med salt og peber
  • 1 spsk olie

Æggemassen:

  • 4 æg
  • 200 g cheasy hytteost

Fremgangsmåde:

  1. Snit spidskål og løg.
  2. Riv gulerødderne og bræk broccolien i små buketter.
  3. Svits alle grøntsagerne i en gryde med olien.
  4. Fyld nu den for bagte tærtebund med grøntsagerne.
  5. Rør æg og hytteosten sammen og hæld den over tærten.
  6. Bag nu tærten i 30 min. ved 180 grader (varmluftovn).
  7. Når tærten er færdig kan du servere den med en lækker frisk salat.

-Velbekomme-

dsc_0025-2dsc_0047-2

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 23 - med indkøbsliste!