Sundere Rabarber dessert!

Fiskefrikadeller og lun quinoa salat med peanutbutter dressing!

fiskedeller-1

Hjemmelavet fiskefrikadeller – hvorfor er det egentlig man køber færdiglavet fiskefars??

Det er jo næsten lige så nemt at lave det selv (Selvom det kostede mig en stavblender). Men hvad er der i den fiskefars du køber? Ja jeg ved det ikke, men der er sikkert mange mærkelig ting i. Fremover skal jeg vist selv lave det. Det tager ingen tid og det er bare meget mere lækkert, da du kan putte en masse lækre ting i. F.eks. grøntsager 😉

Har været i køkkenet og lave lækre fiskefrikadeller med forårsløg og gulerod og dertil en lun quinoa salat med peanutbutter dressing.

Quinoa er virkelig lækre, de minder lidt om ris. Men de er meget mere proteinrige end ris, og så indeholder de os en masser gode fibre.

Det bedste er at de ikke skal koge særlig længe. Hvis man f.eks. vælger fuldkorns ris, så skal de koge 35 min, quinoa skal kun koge 10 min. Så de er virkelig gode til nem og hurtig mad.

Til 4 personer:

  • 225 g fersk torskfiler
  • 125 g fersk laks
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt frisk dild eller en god håndfuld
  • 1 revet gulerod (70 g).
  •  1 æg
  • 1,5 dl Skummetmælk eller rismælk eller mandelmælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk loppefrøskaller

Fremgangsmåde: 

  1. Hak fisken i din foodprocessor eller stavblender, det må gerne stadig være lidt groft. (Men pas på din stavblender, min gik i stykker af det – så kan ikke anbefales) 🙁
  2. Rør derefter fisken selv med salt og peber.
  3. Rens forårsløg og dild og hak det fint og skræl guleroden og riv den.
  4. Vend det nu i fisken.
  5. tilsæt æg, mælk, havregryn og loppefrøskaller og vend det igen godt sammen.
  6. Lad nu fiskefarsen stå på køle i 30 min – 1 time.
  7. Når farsen har trukket, kan du forme 10 fiskefrikadeller, som du steger i lidt olie.
  8. Hvis du ikke vil stage dem for meget, så smid dem ind i ovnen og bag dem færdig der.

Lun Quinoa salat med peanutbutter dressing!

lun-quinoa-salat

Salaten: 

  • 3 gulerødder
  • 200 g. edamame bønner
  • 2 stor håndfuldefrisk spinat
  • 2 forårsløg
  • 1 dl Quinoa
  • 4 dl vand til at koge quinoaen i.

Dressingen: 

  • 2 tsk peanutbutter
  • 1 tsk æbleeddike
  • 2 tsk god olie
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk vand

Fremgangsmåde: 

  1. Kog quinuaeni 10 min. i vandet sammen med lidt salt.
  2. Put edamame bønnerne på en stegepande med lidt olie og salt, steg dem ind til det bliver lidt brune.
  3. Skræl gulerødderne og køre dem igennem en ’spiraler’ hvis du har sådan en (ellers bare riv dem).
  4. Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  5. Vask spinaten.
  6. Rør dressingen sammen.
  7. Nu er det hele klar til at du bare kan vend det hele sammen.

Håber det falder i god smag.

-Velbekomme- 

fiskefrikadeller

nyyye

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere Rabarber dessert!