Gluten- og sukerfri varme hveder

#2 friland økologi – opskrift – Thai-kødboller i peanutbuttersovs

frland-oekologi

[Sponsoreret af Friland Økologi]

For at få fokus på friland økologisk kød, så har jeg været i køkkenet og lave en opskrift med friland økologisk hakket grisekød. Kan godt være at der er nogen der mener, at der ikke er smagsforskel på friland økologi og det konventionelle kød. Men det vil jeg nu mene at der er. Derudover har du også meget bedre samvittighed, når du sætter tænderne i det friland økologiske kød. Du kan tænke på at det er en gris/ko:

  • Der ikke er pumpet med medicin eller penicillin.
  • Der har haft et godt liv på en græsmark, hvor den har kunne rode i jorden og bade i mudret.

friland-oeko  Jeg viste ikke helt hvad jeg lige skulle lave af opskrift, men viste at jeg skulle prøve noget nyt. Tit bliver det de samme opskrifter jeg laver til aftensmad.

Men her fik jeg lavet den lækreste ret: Thai-kødboler i peanutbuttersovs.

Det bedste er at det faktisk er ret nemt at lave og det er ikke så stærkt igen, så små børn kan også spise det. Anna-Olivia spiste det ihvertfald med velbehag.

Til 4 Personer: 

Kødboller 16 stk. 

  • 400 g friland økologisk hakket svinekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 revet gulerod
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 tsk rød karry pasta
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 tsk salt

Sovs: 

  • 1 dåse Kokosmælk (den fuldfede).
  • 3 spsk crunchy peanutbutter
  • 3 tsk Rød karry pasta
  • Saften fra 1/2 lime
  • 1,5 tsk salt eller smag selv til.

Tilbehør: 

  • Fuldkorns ris
  • Bagt broccoli (Broccoli vendt i olie og salt og bagt i ovnen i 15 min. ved 180 grader.
  • Frisk Mango
  • Saltet peanuts
  • Frisk Koriander

friland-oeko-tilbehoer

Fremgangsmåde: 

Lav gerne farsen nogen timer før, så farsen kan trække en masse smag.

  1. Hak løg og hvidløg og riv guleroden og ingefæren.
  2. Rør svinekødet sejt med salt og fiskesovsen,
  3. Rør grøntsagerne, rød karry og ingefær i kødet.
  4. Rør æg og havregryn i.
  5. Stil nu farsen på køl, indtil du skal bruge den.
  6. Lav nu 16 kødboller, og kog dem. De er færdige når de flyder oven på vandet.
  7. Lav nu sovsen, ved at kog alle ingredienserne til sovsen sammen.
  8. Put kødbollerne i sovsen og lad det stå og små simre lidt.

Servere det nu, med det tilbehør jeg har skrevet. Det er SÅ lækkert.

Vil i være søde og smutte ind på FrilandDanmarks facebook side og stemme på min ret. Så har i mulighed for at vinde en ‘Madpakke’ med friland økologisk kød på en værdi af 500 kr.

Læs mere om friland økologi og dyrvelfærd HER.

friland-oeko-langtfrafriland-oeko-taet

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gluten- og sukerfri varme hveder