Gulerodskage til morgenmad

Hummus – Rødbede og sød kartoffel

hummus

Jeg er vild med Cafe fika’s salater, en af de ting der er virkelig lækkert ved deres salater, er de lækre dip/hummus man får oven på.

De har f.eks. rødebede hummus og sød kartoffel humus, og det har jeg været i køkkenet og lave min egen version af i dag.

De er lavet på få ingredienser, men der er godt med smag i dem. Mums. Det er vist noget jeg skal til at lave noget mere af. Anna-Olivia er har smagt den med sød kartoffel, og hun er vild med den, da den er lækker cremet.

Dagen før sætter du 100 g kikæter i blød, så er der til begge hummus’er.

Sweet potatoes Hummus

soed-kartoffel-hummus

  • Halvdelen af de i blød satte kikærter.
  • 1 dl god olie
  • 300 g sweet potatoes
  • 1  fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

  1. Kog kikærterne i 20 min.
  2. Skræl sweet potatoes og skær den i skiver.
  3. Pensle dem med lidt olie, og drys salt over.
  4. Bag dem nu i 20 min. ved 180 grader (varmluft). De må gerne blive lidt mørke.
  5. Når kikærterne er kogt og kartoflerne bagt, så skal det køle af.
  6. Put nu halvdelen af kikærterne i en skål sammen med de andre ingredienser.
  7. Blend det nu med din stavblender. Hvis det er for tykt, så tilsæt lidt mere vand eller olie.
  8. Smag nu til med salt og peber.

Rødbede Hummus

roedbede-hummus

  • Halvdelen af de i blød satte kikærter.
  • 1 dl god olie
  • 300 g Rødbede
  • 1  fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog kikærterne i 20 min.
  2. Skræl rødbeden og skær den i skiver.
  3. Pensle dem med lidt olie, og drys salt over.
  4. Bag dem nu i 25 min. ved 180 grader (varmluft). Til de er møre.
  5. Når kikærterne er kogt og rødbederne bagt,skal det køle af.
  6. Put nu halvdelen af kikærterne i en skål sammen med de andre ingredienser.
  7. Blend det nu med din stavblender. Hvis det er for tykt, så tilsæt lidt mere vand eller olie.
  8. Smag nu til med salt og peber.

Servere dem til f.eks.

  • Bagte rugbrøds stænger.
  • Gulerods stave og agurkstave.
  • Som dressing til din salat
  • Som dyppelse til dit kød
  • Til dine chips (lidt sundere end creme fraiche dip)
  • Som pålæg på dit brød
  • Osv.

-Velbekomme-

Find opskriften på Guacamole HER

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodskage til morgenmad