En dags mad til Anna-Olivia

Lammekoteletter med sundt tilbehør

lammekotelleter

Det er snart påske, og så skal der da lam på bordet. Jeg har været i køkkenet og lave lammekoteletter med butternut squash fritter, tzatziki og syltet rødløg.
Det lyder måske som en meget svære ret, men den er nem og en alle kan lave.
Mange kan ikke lide lam, fordi nogen mener at det smager af uld. Men hvis  du vælger lammekød, så smager det altså ikke af uld. Hvis du har haft en dårlig oplevelse med lammekød, så er det sikkert får kød du har fået, for det kan godt smage af uld. Jo ældre det er, jo mere uld smag kommer der i kødet :-/
Til 4 personer:
Kødet: 
  • 8 lammekoteletter
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Smør og olie til stegning
Butternut fritter:
  • 1 stk butternut squash
  •  1/2 dl rapsolie
  • Tang salt eller alm. salt
  • Tørrede tang pesto (Kan undlades).
Tzatziki:
  • 1 agurk
  • 200 g skyr eller græsk yoghurt
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 tsk tang salt
  • 1 tsk peber
Syltet rødløg:
  • 3 rødløg
  • 1,5 dl eddike
  • 4 spsk sukker
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. Start med at lave tzatziki og syltet rødløg. Da det gerne skal stå og trække et par timer før servering.
  2. Riv agurken, læg det revet agurk i en si og drys lidt salt over, så det kan trække væden ud af agurken, stil sien over en skål, så væden kan samle sig der i.
  3. Rør dressingen sammen til tzatziki’en, og sæt det hele på køl.
  4. Snit nu rødløgene i både.
  5. Kog eddike, sukker, salt og peber op, og lad det stå og simre et par minutter.
  6. Hæld nu eddike lagen over løgene og stil dem så på køl.
  7. Halvere butternut squash fjern kernerne og skræl den med en kartoffel/gulerods skræller.
  8. Skær den i både og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensle dem med olie og drys tang salt og tørret tang pesto over.
  9. Bag dem i 25-30 min. ved 200 grader (varmluftovn).
  10. Når agurkerne har stået et par timer, kan du nu selv presse resten af væden fra, vend det i dressingen og lad det stå og trække til i skal spise.
  11. Skær nu hvidløgene i skiver og gøre timianen klar.
  12. Varm smør og olie op på panden, tilsæt hvidløg og timian.
  13. Krydder lammekoteletterne med salt og peber, og læg dem på den varme pande.
  14. Lad dem få 3-4 min på hver side, mens de bliver stegt, så hæld stegefedt over dem, gerne med hvidløg og timian.
  15. Nu begynder kødet og tilbehøret at være klar til servering, anret det og i er klar til engang lækker aftensmad 😀
Hvis i ikke synes der nok, så servere noget lækkert brød til 😉
lam
-Velbekomme- 
   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dags mad til Anna-Olivia