Homemade Twix!

Sundere Jordbærtærte

jordbaertaerte-2

Så er  der lavet en lækker gluten, laktose og sukkerfri jordbærtærte til mødregruppen i morgen. Håber virkelig at den falder i deres smag.

Den er bygget op som en traditionel jordbærtærte.

  • Den er med mørdejbund.
  • Mazarinkage midte.
  • Chokolade smurt på toppen af kagen.
  • Fyldt med hjemmelavet kagecreme.
  • ….. Og selvfølgelig toppet med jordbær.

Det bedste ved det hele er, at den er virkelig nem at lave. Der er ikke så meget hokus pokus i den 😉

6-8 personer

Mørdejen: 

Mazarinmidten: 

  • 80 g affedt mandelmel eller alm. mandelmel
  • 5o g kokosolie
  • 1,5 dl rismælk, mandelmælk eller skummetmælk (Hvis den ikke behøves at være laktosefri).
  • 1 æg
  • 50 g Zero
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk mandel essens
  • Lidt salt

Midten:

  • 50 g 72% chokolade

Kagecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2 dl rismælk, mandelmælk eller skummetmælk (Hvis den ikke behøves at være laktosefri).
  • 3 spsk zero
  • 1 spsk maizena
  • 1 Stang vanilje

Når cremen er kold

  • 1 dl soya piskefløde eller alm. piskefløde 38% (Hvis den ikke behøves at være laktosefri).
  • 2 blade husblas

Toppen: 

jordbaertaerte

Fremgangsmåde: 

  1. Rør alle ingredienserne til mørdejen sammen.
  2. Få mørdejen samlet og læg den på køl, mens du laver mazarindejen.
  3. Put alle ingredienserne til mazarindejen i en skål.
  4. Rør den sammen ved håndkræft eller på en rørmaskine, hvis du ejer sådan en.
  5. Tag nu en tærteform med en diameter på 24 cm. Spray den med kokos oil spray fra bodylab (Købes her) eller smør den med lidt olie.
  6. Rul mørdejen ud og put den i formen. Få den op af kanterne og få lukket revnerne, hvis den revner lidt.
  7. Hæld nu mazarindejen ud over og fordel den jævnt ud.
  8. Bag nu kagen ved 180 grader (varmluft) i 15-20 min.
  9. Imens kan du lave kagecremen.
  10. Få vaniljekornene ud af vaniljestangen.
  11. Put alle ingredienserne til cremen i en gryder (IKKE fløden og husblassen).
  12. Rør det godt sammen og varm det stille og roligt op.
  13. Rør ind til det begynder at tykne. Kan godt tag lidt tid.
  14. Pas på at det ikke får for meget varme, da det så vil skille og blive til engang røræg istedet for. Hvis du ikke er meget for at lave din egen kagecreme, så kan du altid tag den nemme, og købe et brev af easis kagecreme (Købes her).
  15. Når cremen er blevet tyk, skal den straks på køl.
  16. Kagen skal nu ud af ovnen. mens kagen er varm så læg chokoladen oven på kagen, så den kan smelte, og du kan fordele det på kagen.
  17. Sæt nu kagen på køl.
  18. Når cremen er HELT kold. Sætte du 2 blade husblas i blød og pisker fløden.
  19. Efter 10 min. smelter du husblassen over vandbad.
  20. Vend cremen sammen med flødeskummen.
  21. Vend nu det smeltet husblas i cremen.
  22. Hæld cremen ud over den afkølede kage.
  23. Halvere jordbærrene og fordel dem rundt på kagen og drys lidt whey protein crisps.
  24. Sæt den nu på køl i 1 times tid, og derefter er den klar til servering 😀

– Velbekomme –

jordbaertaerte-3

(Indeholder Affiliate links)

 

 

 

6 kommentarer

  • Julie

    FYI der er mælkepulver i maizena…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Kan man erstatte sødestoffet med almindeligt sukker og flormelis, og i så fald har du nogen ide om mængderne ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ja kan du sagtens, bare brug samme mængde – vil jeg mene 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Smelter husblas over vandbad… hvordan? Skal man tage vandet fra husblas når de har ligget i 10 min og så over vandbad eller hvordan? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Kan man bruge sukrin, sukrin melis eller sukrin gold i mazarindejen og kagecremen i stedet for zero?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Homemade Twix!