Fuldkorns pølsehorn

Sundere Studenterbrød

studenterbroed

Så er der skisme ‘Sunde studenterbrød’ til jer 😀

‘why not love this?’

De er virkelig lækre, de smager ligesom dem du køber ved bageren, hvis ikke bedre 😉

De er glutenfri, laktosefri og fri for raffineret sukker – Ja tak.

4 store eller 8 små. 

Mørdejen:

Fremgangsmåde:

  1. Rør ingredienserne sammen. (gerne i en rørmaskine, hvis du har sådan en, så er det lidt nemmere).
  2. Læg dejen på køl i 30 min.
  3. Når dejen har lagt på køl, ruller du en firkant som er 16*14 cm og ca. 5 mm tyk.
  4. Bag bunden i 10-12 min ved 180 grader (varmluftovn).
  5. Lad den nu køle af, og lav trøffeldejen.

studenterbroed-4

Trøffeldejen: 

Pynt:

Fremgangsmåde:

  1. Put alle ingredienserne i din foodprocessor.
  2. Blend alle ingredienserne godt sammen, til det samler sig til en trøffeldej.
  3. Smør nu marmeladen på bunden.
  4. Flad trøffeldejen ud og lave en firkant der er på størrelse med bunden.
  5. Læg trøffeldejen oven på bunden og sørger for at ‘presse’ den fast til bunden.
  6. Drys tivolikrymmel over.
  7. Skær 4 eller 8 brød ud af denne firkant.
  8. Servere dem til en god kop kaffe 😉

Det fine fad studenterbrødene er i kan købes her.

– Velbekomme –

studenterbroed-5

(Indeholder affiliate links)

   

15 kommentarer

  • Christine

    Hej Helene 🙂
    Jeg har ikke en foodprocessor, hvad anbefaler du så at jeg kan gøre? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hej Christine.
      Jamen for mig er det kun lykkes med en foodprocessor. Har prøvet med min blender, minihakker og stavblender og de kan ikke tag det. Så ved ikke lige hvad der ellers kan gøre det. Du kan prøve at hakke det selv med en kniv først, og så i en minihakke af flere portioner. Men ved ikke om det kan lade sig gøre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henrik

    Har du en ide til erstatning for havregryn? Kæresten er svær glutenallergiker og glutenfri havregryn går heller ikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hvad med hirseflager?? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henrik Kristiansen

      Årh ja – det var en god ide. Det må prøves i dag ;-). Tak for svar.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Det var så lidt 🙂 Kom endelig med feedback på dem 🙂 Rigtig god Lørdag 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan1982

    Har prøvet dem at lave dem, men synes ikke jeg kan få bunden sprød – hvad mon jeg gør galt? Har prøvet at bage dem i ekstra tid, men synes stadig den er halvblød

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Bunden bliver ikke sprød, den indeholder jo ikke sukker og sådan noget 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Er ikke til sødemidler. Kan man bruge honning eller sirup i stedet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Bach Jensen

    Kan man bruge sød i stedet for zero melis? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Prøv:-) Har ikke arbejdet med sød – så ved det ikke. Men mon ikke det kan lade sig gøre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amela

    Hej Helene
    Denne opskrift skal jeg helt sikkert prøve, det ser for godt ud. Jeg vil hørre dig om hvilken foodprocessor du bruger til nettop dadler??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Kan man bruge kokosfibermel i stedet for mandelmel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Prøv 🙂 Nu har jeg brugt mandelmel og har ikke prøvet med kokosfibermel. Men mon ikke det bliver ligeså godt 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkorns pølsehorn