Sund og glutenfri brunch

Pitabrød med lækkert fyld

pitabroed-1

Pitabrød går man aldrig fejl af. Den anden dag fik vi pitabrød fyldt med kylling/grønkål/persillerod/løg. Sellerislaw og avokado – og hold nu op det var lækkert. Kan kun anbefales 😉

4 personer

Pitabrød

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl tang fuldkornsmel eller alm. fuldkornsmel.
  • 3-4 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør lunkent vand og gær sammen.
  2. Tilsæt sukker, havregryn, fuldkornsmel og salt – og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemelet og rør det godt sammen
  4. Ælt dejen godt og tilsæt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.
  5. Del dejen i 4-6 lige store stykker, form dem til boller, og rul dem flade med en kagerulle.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag dem i 8-10 min ved 220 grader.

Kylling/grønkål/persillerod/løg fyld

  • 2 store kyllingbryst (300 g)
  • 1 stor persillerod
  • 6-8 blade grønkål
  • 1 stort løg
  • saften fra 1/2 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingbrysterne i stykker.
  2. Hak alle grøntsagerne.
  3. Steg kylling og løg på panden i lidt olie.
  4. Når kødet og løgene er brunet af, tilsætter du de andre ingredienser.
  5. Lad det stå og simre i lidt til.
  6. Smag til med alt og peber.

Sellerislaw

  • 1/4 Knoldselleri
  • 3 Gulerødder
  • 200 g. cheasy cremefraiche 5% eller skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk sukker
  • 1-2 spsk eddike
  • 2 tsk sennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

  1. Skræl sellerien og gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
  2. Rør dressingen sammen.
  3. Vend selleri og gulerødderne sammen i dressingen.
  4. Smag til med salt og peber.

Derudover

  • 2 avokadoer. 1/2 avokado til hver.
  • 2 tomater skåret i skiver.

Så lækkert!! Håber at i er lige så vilde med det som jeg 😀

– Velbekomme –

pitabroed

   

1 kommentar

  • Det er netop også den opskrift, min kæreste bruger til sine. Vi får dem ligesom orientalske “Sloppy Joes” altså med en kraftfuld kødsovs (in. spidskommen og hvidløg), sprød salat og hjemmelavet chilisauce (tørret chilier blendet til mel, en sjat salt, tre fed hvidløg, et drys kanel og rigelig olie på køl i et døgns tid) og hjemmegjort cremefraichedressing. Det er altså også rigtig god version, hvis I kunne være friske på en spicy version 🙂

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og glutenfri brunch