Madplan uge 10 - med indkøbsliste.

Sund og glutenfri brunch

brunch-7

Den anden dag var jeg i køkkenet sammen med en veninde (Louise Sandø).

Vi fik lavet en lækker brunch med blandt andet:

  • Lakserilette
  • Glutenfri brød
  • Choko/banan vafler
  • Chokolade pudding med Chiafrø
  • Røræg med champignoner og stegt parmaskinke
  • Avokado med chiafrø
  • Øllebrød med skyrfløde og kokos
  • Havregrød med chiafrø, havtorn juice, blåbær og peanutbutter
  • Tang mandler fra nordisk tang
  • Friske bær og kokos
  • Sunde romkugler

Alle retterne er nemme og lige til at gå til:-)  Og det er til 4 personer.

Choko/banan Vafler

brunch-1

 Til 4 stk.

  • 1 Banan
  • 4 æg
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 2 tsk proteinella eller en anden sukkerfri nutella
  • 1 dl soya kakaomælk
  • 1 tsk bagepulver
  • Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Put alle ingredienserne i en blender.
  2. Blend dejen godt sammen, ind til der ikke er klumper i dejen.
  3. Bag vaflerne (jeg bruger et belgisk vaffeljern).
  4. Når vaflerne er bagt er de klar til servering.

Pynt dem med:

  • Skyr
  • karamel (kogt kondenseret mælk).
  • Friske bær og kokos.
  • Banan skiver.

Lakserillette

lakserilette

  • 250 g varmrøget laks
  • 1,5 dl cremefraiche 5%
  • 2 spsk skyr
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk sennep
  • 1 bundt purløg
  • Smag til med salt og peber

Fremgangsmåde: 

  1. Riv laksen fra hinanden med en gaffel.
  2. Rør laksekødet sammen med cremefraiche, skyr, citronsaft, sennep og purløg (gem lidt til pynt).
  3. Smag den nu til med salt og peber.

Servere den med glutenfrit brød f.eks.

Øllebrød med skyrfløde (ikke glutenfri).

brunch-3

  • 3 skiver rugbrød (må gerne være med kerner)
  • 2 dl hvidtøl
  • 1,5 dl vand
  • 2 tsk kokossukker

Fremgangsmåde:

  1. Sæt rugbrøden i blød i vand og øl og tilsæt kokossukker.
  2. Lad det gerne stå en times tid.
  3. Kog det op og lad rugbrøden blive opløst lidt.
  4. Tag din stavblender og blend øllebrøden, så blankt som muligt (må gerne have lidt hele kerne i sig).
  5. Servere øllebrøden med skyrfløde, frisk kokos og tørrede hindbær.

Skyrfløde:

  • 1 dl piskefløde eller soya piskefløde
  • 1,5 dl skyr
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde:

  1. Pisk fløden.
  2. Vend skyren og vaniljesukker i fløden.
  3. Servere det nu oven på din øllebrød, det er SÅ lækkert.

Sundheds grød

brunch-4

  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 4 dl vand
  • 2 håndfulde frosne blåbær
  • 1/2 dl havtornsjuice (kan undlades)
  • Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland ingredienserne sammen og lad det stå og trække lidt (15 min).
  2. Kog grøden op og lad den tykne. Fordel grøden ud i 4 små skåle.

Top grøden med:

  • Skyr
  • Peanutbutter
  • Friske bær

Chokolade Chia pudding

brunch-5

(Tryk på billedet og kom direkte ind til opskriften). 

Røræg med champignoner og parmaskinke

brunch-8

  • 100 g champignoner
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • olie til at stege i
  • salt og peber

Pynt:

  • 4 skiver parmaskinke (bagt i ovnen i 12-15 min. ved 180 grader varmluftovn).
  • Tomat
  • Purløg

Fremgangsmåde:

  • Steg champignongerne på panden, i lidt olie.
  • Rør æg, mælk, salt og peber sammen.
  • Hæld blandingen på panden sammen med champignonerne.
  • Rør indtil æggene samler sig.
  • Fordel røræggen i 4 små skåle og pynt med parmaskine, purløg og tomatbåde.

Sunde romkugler

romkugler-1

(Tryk på billedet og kom direkte ind til opskriften).

Disse er i stedet for en morgenkage, de er så lækre. Det bedste er at de er sundere og smager bedre end dem du køber ved din lokale bager;-)

Øvrige ting til brunchen

  • Frisk frugt: kiwi, friske bær, frisk kokos, ananas eller hvad i nu lige synes.
  • Tang mandler
  • Avokado med chiafrø eller sesamfrø

Der er 3 opskrifter på grød, og hvis du synes det er for meget til din brunch, så vælge 1 eller 2 af grødene ud til din brunch, og servere måske lidt skyr med granola  til i stedet for.

Håber at det kan bruges til jeres gæster en dag 😉 

– Velbekomme –

brunch-6

   

4 kommentarer

  • Alexander

    Jeg kan desværre ikke finde opskriften på bollerne. Øv øv

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Tryk på linket hvor der står glutenfri gulerodsboller, linket ligger inde under teksten 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle Gram

    glæder mig helt vildt til at lave denne brunch til mine gæster👏

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 10 - med indkøbsliste.