Sunde romkugler

Madplan uge 10 – med indkøbsliste.

madplan-uge-10

Så er madplanen for uge 10 klar til jer. Endnu engang med fokus på flere grøntsager, stop madspild og spare penge, ved at undgå impulskøb.

Alle opskrifterne er ti 4 personer.

Du finder opskrifterne ved at trykke på retterne, da der ligger et link under dem. Hvis der ikke er et link, så ligger opskriften/opskrifterne, længere nede i dette indlæg.

Mandag: Kødsauce med grøntsags spagetti

Tirsdag: Okse/svine frikadeller med broccolifritter og tomatsalat.

Onsdag: Sød kartoffel/porre tærte med dampet bønner. (Se opskrift længere nede på siden).

Torsdag: Rester, hvis du har nogen.

Fredag: Blomkåls pizza.

Lørdag: Frankfurter med sød kartoffel/pastinak fritter, syltet løg og råkost (rødbede, gulerod og æble).

Søndag: Tøm køleskabet (Stop madspild).

 

Grøntsags spagetti 

  • Squash, gulerødder, rødbeder, pastinak, persillerødder eller knoldselleri (kun fantasien sætter grænser).
  • Salt
  • Smør

Fremgangsmåde: 

  1. Skræl gulerødderne.
  2. Vask gulerødderne og squashene og køre dem igennem en spiraller.
  3. Hæld kogenede vand over dem, og ad dem stå og trække i det varme vand i 5 min.
  4. Hæld vandet fra og vend grøntsags spagettien sammen med smør og salt.
  5. Servere dem med de samme, så de stadig er line når i får dem.

Syltet rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl eddike

Fremgangsmåde:

  1. Eddike og sukker bringes i kog.
  2. Skræl løgene, halvere dem og skær dem i skiver.
  3. Put dem i lagen og lad dem kog lidt med.
  4. Hæld løgene og væden i et glas og stil dem så på køl
  5. Må gerne stå og trække 1-2 timer på køl.

Sød kartoffel/porre tærte.

soed-kartoffel-porretaerte

Bunden:

  • 150 g tang fuldkornsmel (fra nordisktang eller alm. fuldkornsmel).
  • 100 g Hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g skyr
  • 50 g rapsolie


Fremgangsmåde:

  1. Bland alle tørvarene sammen.
  2. Samle dejen med skyr og olie
  3. Rul dejen ud og put den i et smurt tærte fad og prik den med en gaffel.
  4. For bag tærtebunden ved 175 grader i 10-12 min.


Fyldet:

  • 3 Porre
  • 2 søde kartofler
  • evt. Rester af grøntsager (spinat, broccoli, gulerødder, løg osv.) #stopmadspild

Fremgangsmåde:

  1. Svits grøntsagerne i lidt olie.
  2. Rør det sammen med valgfri krydderier. (Jeg brugte tang salt fra nordisk tang ).
  3. Hæld grøntsagerne over i tærtebunden.

Æggemassen:

  • 6 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 2 tsk tang tørpesto fra nordisk tang (eller alm. pesto).
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåde:

  1. Rør det sammen og hæld det over tærten.
  2. Drys osten over.
  3. Bag tærten i 30 min. ved 180 grader.
  4. Servere evt. stegt bacon til, ved siden af.

Indkøbsliste

Kød: 

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 500 g hakket okse/svinekød
  • 1 pk bacon
  • 2 pk. Parmaskinke
  • 4 Gode Frankfurter

Grøntsager:

  • 2-3 Pastinakker
  • 1 kg. Gulerødder
  • 6-8 stk Rødløg
  • 5-6 stk porre
  • Hvidløg
  • 1 stk knoldselleri
  • 4 tomater
  • 1 stk Basilikum
  • 4 søde kartofler (kommer lidt an på størrelsen selvfølgelig).
  • 1 Blomkål
  • 3-4 Portobellosvampe
  • 2 Peberfrugt
  • 2 broccoli
  • 2 Rødbeder
  • 2 æbler
  • 1 pose grønne bønner

Mejeri:

  • 10 æg
  • 1 liter mælk eller rismælk
  • 2 kugler mozarella
  • 500 g skyr
  • 100 g revet ost
  • smør

Diverse: 

– Håber den kan bruges –

– Rigtig god uge til jer- og Velbekomme<3 

   

3 kommentarer

  • Louise

    Super lækker tærte. Den var et hit hos min søn på 1 år. Der blev spist godt 😊👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Hvor er det bare dejligt at læse 😀 Tusind tak for din søde feedback <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melanie

    det ser utroligt lækkert ud tak for inspiration 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde romkugler