Madplan uge 8 - med indkøbsliste

Tex-mex-style butternut-tacos med oksekød

butternut

I går var jeg et smut i København, for at komme til reception ved Louisa Lorang. Som den 17. Februar udgav sin nye bog ‘Louisas madplan’. Bogen indeholder 30 sunde opskrifter, til 30 dage og som kun tager 30 min. at lave.

Det var så hyggeligt at møde Louisa i levende live – nu har jeg jo tit set hende i ‘go’ morgen danmark’ på tv2. Louisa var så skøn og tog så godt i mod mig. der blev serveret østers fra ‘Hav torvehallerne’ og Louisa hjalp mig med at tag min Østers møgdom (fik min første østers). Den var ikke helt så slem, som jeg havde frygtet. Men nu var den også dækket til af en løgkompot;-)

Derudover fik vi den lækreste goodiebag. Vi fik ingredienser til at vi kunne lave en af Louisa’s nye retter. Og den lavede jeg her til aften.

….. og gud hvo var den lækker:-D Selv min mand var vild med den. Så den ret vil jeg gerne dele med jer her. (Har fået lov af Louisa).

louisa

Til 4 personer: 

  • 2 butternut squash
  • Rapsolie
  • Salt

Kødet: 

  • 400 g Oksekød
  • 2 løg
  • 1 bundt koriander
  • 3 fed hvidløg
  • Rapsolie
  • 4 tsk. stødt spidskommen
  • 2 nip kanel
  • Lidt cayennepeber
  • 4 spsk. tomatpure
  • 10 g. 80% chokolade
  • 2 spsk. eddike

Rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl eddike

Pynt:

  • 1 bundt Radiser
  • frisk koriander
  • Feta
  • limebåde (1 stk.)

Fremgangsmåde:

Butternut-squash 

  1. Halvere de 2 butternut og fjern kernerne.
  2. Pensle skæresiden med lidt olie og drys lidt salt over
  3. Bag gærskarerne møre i ovnen ved 220 grader i 30 min.

Syltet løg:

  1. Eddike og sukker bringes i kog.
  2. Skræl løgene, halvere dem og skær dem i skiver.
  3. Put dem i lagen og lad dem kog lidt med.
  4. Hæld løgene og væden i et glas og stil dem så på køl
  5. Må gerne stå og trække 1-2 timer på køl.

Kødet: 

  1. Hak løg, hvidløg og koriander (gem lidt koriander til pynt).
  2. Sauter løg og hvidløg i olien.
  3. Tilsæt oksekødet og brun det af.
  4. Tilsæt koriander, spidskommen, kanel og cayennepeber.
  5. Varm det hurtigt op, og tilsæt tomatpure og chokolade.
  6. Smag til med salt og eddike.
  7. Kødsaucen skal være tæt og ikke for våd, men hvis du synes det er nødvendigt må du gerne tilsætte lidt vand eller bouillon.

Anretning: 

  1. Skær radiserne i tynde skiver.
  2. Hak koriander groft og smuldre fetaen.
  3. Anret de møre butternut toppet med kød, syltet løg, radiser, koriander, feta og limebåde.

butternut-med-loeg

butternut-med-koed

– VELBEKOMME –

 

 

   

1 kommentar

  • wonderful put up, very informative. I ponder why the
    other experts of this sector dont realize this. You should continue
    your writing. Im confident, you hawve a huge readers base already!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 8 - med indkøbsliste