Madplan uge 7 - med indkøbsliste

Sukkerfri fuldkorns fastelavnsboller

faaastelavnsboller-med-creme

‘Boller op og boller ned – boller i min mave.

Det er snart fastelavn, og derfor har jeg været i køkkenet og lavet en opskrift på sukkerfri fuldkorns fastelavnsboller. Så de er lidt sundere end alm. fastelavnsboller.

Da de ikke indeholder sukker, hæver de ikke helt så meget, som alm. fastelavnsboller, for der er ikke nogen madpakke til gærcellerne (sukker er gærens mad).

Men de er lækre alligevel, og helt sikkert et forsøg værd;-)

Til 16 stk.

Dejen:

Kagecremen:

  • 2 dl skummet/minimælk
  • 45 g. Zero melis eller sukrin melis
  • 1 vaniljestang (korn og stang)
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk hvedemel

kagecreme

Fremgangsmåde:

  1. Rør lunkent vand og gær sammen.
  2. Tilsæt zeroen, salt og æg. Rør det nu godt sammen.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet.
  4. Smelt smørret og hæld det i dejen.
  5. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
  6. Lad dejen hæve i 30 min, og lav kagecremen imens.

Kagecremen:

  1. Del vaniljestangen og skrab kornene ud, og put dem i en skål.
  2. Rør vaniljekorn, æggeblomme, hvedemel og zero melisen sammen i en skål.
  3. Kog mælken op i en kasserolle, sammen med vaniljestangens hylster.
  4. Kog mælken op, skru ned og tilsæt æggemassen i den varme mælk.
  5. Rør det godt sammen, og varm stille og roligt cremen op ind til den tykner. (Pas på den ikke får for meget, så den skiller).
  6. Når cremen begyndere at tykne skal du fjerne den fra varmen, og rør godt i den.
  7. Hæld cremen op i en glas og stil den på køl, så den kan stå og sætte sig.

Bagningen:

  1. Rul dejen ud og del den nu i 16 firkanter.
  2. Fordel cremen ud på de 16 firkanter.
  3. Pak nu cremen godt ind i dejen, så det forhåbentlig bliver i bollerne, når de skal bages.
  4. Lad bollerne stå og hæve 20 min, på en bageplade med bagepapir.
  5. Derefter bages bollerne i 12 min. ved 200 grader (alm. ovn). 180 grader (varmluftovn).
  6. Når de er færdig bagt, skal de køle af, og derefter kan du pynte dem med sukkerfri glasur. Lavet på:
  • Zero melis
  • Kogende vand.
  • Evt. lidt kakao, hvis du vil have brun glasur.

Pynt dem som du har lyst til, jeg pyntede dem med lidt hakket chokolade og hakket nødder.

Velbekomme.

gammeldags-fastelavnsboller

   

1 kommentar

  • Caroline

    Synes det er lidt misvisende at skrive 300g hvedemel i opskriften, da den var helt våd stadigvæk. Vi endte så med at bruge 500g i stedet. Og kagecreme var der heller ikke nok af. Så er det jo forståeligt at næringsindholdet så lovende ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 7 - med indkøbsliste