Gluten- og sukkerfri Fastelavnsboller med kokosskum og marmelade.

Blomkålspandekager med kød/grøntsagsfyld og guacamole.

pandekager-med-blomkaal

Denne opskrift er en opskrift med en masse skjulte grøntsager. Helt sikker noget du ville kunne lave, til en der ikke er til grøntsager.

Udover at grøntsager er sunde, så giver de og så en masse smag til din mad.

Retten er fyldt med proteiner og en masse gode fiber 😀

Til 4 personer:

Fyldet: 

  • 400 g. økologisk hakket oksekød
  • 2 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g frisk spinat
  • 1/2 squash
  • 2 gulerødder
  • 1-1,5 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber

Fremgangsmåde:

  1. Rengøre porerne, skræl løget og hvidløgene.
  2. Hak porre, løg og hvidløg og brun det af i lidt olie.
  3. Tilsæt kødet og brun det af.
  4. Vask spinaten, riv squashen og gulerødderne.
  5. Put det i gryden og tilsæt og så krydderierne.
  6. Lad nu kødet stå og simre mens du laver pandekagerne.

Pandekagerne: 

  • 400 g. revet blomkål
  • 4 æg
  • 2 dl rismælk eller alm. skummetmælk
  • 50 g fuldkornsrismel eller hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • Smør til stegning (olie hvis de skal være laktosefri).
  • 100-150 g ost til toppen.

Fremgangsmåde: 

  1. Rengøre blomkålen og riv det.
  2. Rør æg, mel, mælk og salt sammen.
  3. Vend blomkålen i dejen.
  4. Varm en pande op med en klat smør.
  5. Hæld dej på panden og steg pandekagerne (pas lidt på de går lidt nemt fra hinanden).
  6. Du får ca. 4-5 pandekager ud af portionen.

Læg en pandekage i et fad, put lidt kødfyld på, og drys lidt ost over, rul pandekagen sammen og forsæt med de andre. Når alle pandekagerne er rullet sammen, kan du drysse lidt ost over.

Stil dem nu i ovnen ved 180 grader (varmluftovn) og bag dem i 10-12 min.

Guacamolen:

  • 1,5 stk avokado
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g skyr
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1 spsk ketchup

Fremgangsmåde:

  1. Put det hele i en minihakker.
  2. Blend det til en ensartet masse og smag til om der måske skal lidt mere i af noget.

Hvis ikke er det hele klar til servering efter pandekagerne har været i ovnen.

OBS. Guacamolen må gerne laves 2 timer før, så den kan stå og trække smag.

Velbekomme. 

pandekager-med-blom

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gluten- og sukkerfri Fastelavnsboller med kokosskum og marmelade.