Nutellakugler

‘Sunde’ Lionbar

lionbaaar

Elsker du lionbar?? Så skal du næsten prøve dem her 🙂

Selve bunden er lavet så den er glutenfri, og ‘karamellen’ er lavet på dadler. Har kun fået en masse god feedback på dem, så de er helt sikkert værd at prøve.

Til 10 stk.

Bunden:


Karamel:


Overtræk:

lionbar-2


Fremgangsmåde:

  • Rør alle ingredienserne til bunden sammen (smuler smørret i melet).
  • Form en firkant af dejen og rul den ud så den er ca. 1 cm tyk.
  • Bag bunden i 10-12 min ved 180 grader.
  • Lav imens karamellen
  • Kog 8 friske dadler (husk og fjern stenene) sammen med kokosolien, vandet, peanutbutter og “stangen” fra vaniljen.
  • Når dadlerne er kogt ud, fjerner du vaniljestangen, og blender karamellen sammen med en stavblender.
  • Smør karamellen på den let afkølet bund.
  • Skær 10 bar ud og sæt den i fryseren i 1 time.

 

  • Smelt chokoladen, og rør Whey crisps i.
  • Dyp de kolde bar i chokoladen, og lad chokoladen stivne.
  • Derefter er de klar til servering 🙂

Velbekomme. 

lionba-med-peanutbutter

På app’en: Applink.dk/hsk

Kan i finde en opgraderet opskrift på lionbarene – nemlig ‘lionbars med peanutbutter’ som ses på billedet ovenover 🙂

Som sagt indeholder min app KUN opskrifter på sunderealternativer til søde sager. Men den indeholder næsten 100 opskrifter, som allesammen er glutenfri og fri for raffineret sukker. Alle opskrifterne indeholder os energiberegning.

(Indeholder affiliate links)

   

10 kommentarer

  • Karina

    Nu har jeg prøvet at finde friske dadler i flere dage i forskellige supermarkeder – hvor finder du dem?! 😃. De eneste jeg kan finde er de tørrede, og jeg er ved at gå helt amok, for vil så gerne lave disse lionbars! 😂🙏🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dittew

    Kan man bruge sukrin gold eller bare alm sukrin istedet for melis og er der andre alternativer til de der whey Chips 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Tror jeg sagtens du kan😊 Altså hvis ikke de behøves at være glutenfri, så tænker jeg, at du sagtens kan bruge pif, paf, puffer (morgensmadsprodukt). I stedet for whey chips😄

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Er det muligt at anvende andet end mandelmel til bunden? Og hvis ja, hvad ville du så forslå? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ja brug en anden slags mel 🙂 Måske rismel hvis de skal være glutenfri 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    De ser lækre ud! 😊 Hvordan opbevarer du dem og hvor længe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Jeg opbevare dem på køl. det med hvor længe de kan holde sig, er jo lidt en vurderings sag 😉 De kan os fryses ned 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gustavo Woltmann

    Jeg havde ikke tænkt over at man selv kan lave dem. Det må jeg prøve senere i dag.

    Gustavo Woltmann

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Det må blive næste uges fredagsslik! MUMS siger jeg bare. 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nutellakugler