Lækker cremet Hokkaido græskarsuppe.

‘Sundere’ Kinder Mælkesnitter.

maelkesnitter

Det er Januar måned, og mange af os vil gerne igang med at leve sundt igen, efter en december måned, med masser af fed mad og sukker.

Men vi savner vel også det søde.

Her er mit forslag til ’sundere’ mælkesnitter, som du kan lave til dine børns eller din egen madpakke. De kan og så bruges til en lækker lille aftensnack 😀

Som Win Win er de Glutenfri og Fri  for raffineret sukker og de kan laves laktosefri og så.

Kagen:

Fyldet:

  • 1 dl soya piskefløde eller cremefine 19% eller alm. 38% piskefløde
  • 80 g flødeost. (Jeg bruger philidelphia light 11%) eller laktosefri smøreost hvis de skal være laktosefri .
  • 1-2 spsk honning.
    (Hvis der ikke er nok fyld, så lav dobbelt portion)

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og æggehvider luftige med zero melis.
  2. Pisk derefter mel, bagepulver og kakao i.
  3. Fordel dejen ud på et stykke bagepapir, så tyndt som muligt.
  4. Bag det i alm. ovn ved 175 grader i 8-10 min
  5. Tag kagen ud af ovnen når den er færdig, læg bagepapiret op ad, og læg et fugtigt viskestykke over bagepapiret, så det er til at få af efter lidt tid.

Fyldet:

  1. Pisk fløden stiv.
  2. Vend derefter osten og honningen i fløden.
  3. Stil fyldet på køl i 1 times tid, så det kan stå og samle sig. 

Samling:

  1. Del kagen i 2 lige store stykker, (du kan bruge en lineal til hjælp)
  2. Smør honning massen på en af bundene
  3. Læg den anden bund oven på, og skær 5-6 mælkesnitter.
  4. Pak dem ind i folie eller film.
  5. Så de kan være klar til ungernes madpakke.

Du kan også fryse dem og lave dem til sandwich is 😉

Velbekomme.

Find ernæringsberegning og flere opskrifter på min App – min app indeholder snart 100 opskrifter på sundere alternativer til søde sager. Tryk på linket her og læs lidt mere om den her – Applink.dk/hsk 

Alle opskrifter på min app er glutenfri og fri for raffineret sukker. Derudover indeholder de fleste opskrifter ernæringsberegning 🙂

app

Rigtig god Januar til jer alle sammen 🙂 

(Indeholder reklame  links)

   

15 kommentarer

  • Hi there, after readinng thks wesome post i am too happy to share my
    experience here with colleagues.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Kan man bruge andet end honning? Jeg er på low FODMAP og der er honning no go 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nana Thorning Lindahl

    Det er da den lækreste snack ever og så passer den genialt til en anden sprød snack, nemlig ebogen “Direktørens sekretærer” af N. Johansson! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann Bjørn

    Kan man evt bruge almindelig mandelmel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej Helene,
    Kan man erstatte mandelmel med noget andet? Jeg er nøddeallergiker.
    Hilsen Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dina

    Hej Helene 🙂
    Ved du, om man kan man fryse dem ned??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ja og så kan de spises som is, hvis man har lyst til det 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Kan de fryses? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Ja og så kan de spises som is, hvis man har lyst til det 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    De ser super lækre ud, Helene! 👏🏼 Hvis man nu ønsker at bruge noget billigere mel, hvilket mel minder ‘affedtet mandelmel’ så mest om? Kan alm. hvedemel bruges eller er vi ude i en durummel eller noget helt 3.? Er godt klar over de så heller ikke bliver ligeså sunde, men det gør ikke så meget :-). Og samme spørgsmål angående sukrin melis.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helene Sprogøe

      Er sikker på du sagtens kan bruge alm. hvedemel 😉 Og skift zero melis ud med alm. floremelis;-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Skal det være alm æg eller pastoriseret æggeblommer og hvider ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker cremet Hokkaido græskarsuppe.