Broccoli Toast - mere grønt i hverdagen.

Glutenfri pølsehorn på 3 måder.

glutenfri-poelsehorn

Glutenfri pølsehorn (uden broccoli og blomkål). De er alt for lækre, og er sikkert noget børnene ville elske at få med i madpakken. De smager lidt ligesom dem du køber ved bageren:-D

For at lave 6 stk. skal du bruge:

  • 4 æg
  • 1 dl skyr/creme fraiche
  • 2,5 spsk sukrin melis/zero melis (kan undlades)
  • 2 tsk bagepulver
  • 30 g smør
  • 2,5 dl affedet mandelmel
  • 1/2 dl HUSK
  • 1 knivspids kardemomme
  • 3 glutenfri pølser
  • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret.
  2. Rør alle ingredienserne sammen til dejen.
  3. Lad det stå og trække i 10-15 min.
  4. Skær pølserne over så du har 6 halve pølser.
  5. Læg 6 klatter dej på en bradepande med bagepapir.
  6. Glat det ud med fingrene, er nemmest hvis fingrene er våde.
  7. Læg pølserne oven på, og læg resten af dejen oven på pølserne.
  8. Pynt med sesamfrø og bag dem ved 200 grader i 15-20 min.
  9. Servere pølsehornene med ketchup og sennep.

Velbekomme.

broccoli-poelsehorn

Pølsehorn med broccoli, løg og hvidløg. Så lækre og igen en sjov måde og få flere grøntsager på 🙂

For at lave 8. stk, skal du bruge: 

  • 1 broccoli uden stilk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl havregryn
  • 1 lille rød løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret chili
  • 3 æg
  • 1 dl mandelmel.
  • Gode pølser (f.eks. Hanegals kyllingepølser).

Fremgangsmåde:

  1. Blend broccoli, salt, hørfrø, havregryn, rødløg, hvidløg og chili pulveret sammen.
  2. Hæld det op i en skål, og tilsæt mandelmelog æg.
  3. Rør det sammen, hele godt sammen.
  4. Halvere pølsern og fordel ‘dejen’ på de 8 pølser.
  5. Bag pølsehornene i 20-25 min ved 180 grader.

Velbekomme.

blomkaals-poelsehorn

Lækre glutenfri blomkåls pølsehorn. Endnu engang en sjovere måde at få grøntsager på 🙂

For at lave 6 stk. skal du bruge: 

  • 1/2 hoved blomkål
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 1 spsk husk
  • 3 æg
  • 5 spsk affedet mandelmel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 tsk sukrin/zero (Kan undlades).
  • 1/2 dl mandelmælk
  • 3 gode kylling pølser (Hanegal).

    Fremgangsmåde:
  1. Blend blomkålen fint i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de andre ingredienser og blend ‘dejen’ godt sammen.
  3. Skær pølserne halvt over.
  4. Læg 6 klatter dej på en bradepande med bagepapir.
  5. Læg pølserne oven på dej klatterne, og fordel resten af dejen oven på pølserne.
  6. Drys lidt kerner over og bag pølsehornene ved 200 grader i ca. 20-25 min.
    Hold øje med dem

Velbekomme. 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccoli Toast - mere grønt i hverdagen.