Happy New Year!!

Sund tømmermændsmad!!

Det er den 1. Januar – og dagen der på, hvor mange af os gerne vil have det usunde fastfood.

Men hvad med at lave sin egen sunde fastfood?? Her er et par forslag, til sund, lækker og nærende Tømmermandsmad;-)

Pirogger

img_3147

1 lækker ‘indbagt’ pizza med kylling og grøntsager.

Til 6 stk. skal du bruge:

Dejen:

  • 3 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • hvid hvedemel (fuldkornsmel) og havregryn til dejen er som den skal være.

Rør tingene sammen og lad det hæve en times tid.

Fyldet:

  • Ca. 300 g hakket kylling eller oksekød
  • 2 rødløg
  • 1 chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 revet squash
  • 1 Stor revet gulerod
  • 1 revet pastinak
  • Krydre med salt, peber og oregano.

Fremgangsmåde:

Svits kødet sammen med løg, hvidløg og chili. Brun det godt af og tilsæt resten af ingredienserne.

Lad det stå og simre lidt.

Når dejen har hævet i en time. Deler du den op i 6 lige store stykker.
Rul dem til boller og rul dejen ud så det ligner en lille pizza bund.
Fordel lidt fyld på den halve side. Drys lidt ost over, og luk den sammen ved at trykke rundt i kanten med en gaffel.
Pensle dejen med æg og giv dem 10-12 min i ovnen ved 180 grader.

Velbekomme.

Fuldkorns burger

img_6117

Burger med Kyllingdeller eller hakkebøffer i hjemmelavet øko fuldkorns burgerboller med hjemmelavet persille humus. Mums.

Burgerbollerne
6 stk.

  • 2,5 dl vand.
  • 1 æg.
  • 15 g Gær.
  • 2 tsk sukker.
  • 1,5 tsk fint salt.
    Tang fuldkornsmel fra nordisk tang , havregryn og hvedemel. Til dejen har den rette konsistens.

Fremgangsmåde:

Rør det hele sammen.
Dejen må gerne være lidt klistret.
Lad dejen stå i 30 min. og hæve.
Del dejen i 6 boller.
Rul dem og pres dem flade.
Lad dem hæve 20 min. på bagepladen under et viskestykke.
Pensle bollerne med æggehvide og drys Chiafrø over.
Bag dem i 20 min. ved 180 grader.

Persille Humus:

  • 1 dåse kikærter (400 gram med væde. 240 g. Afdrænet).
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl Olie rasp eller oliven.
  • 1/2 dl vand
  • 1 håndfuld frisk persille.

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor.

Servere: agurk, tomatskiver, peberfrugt, løg og frisk spinat til.

Velbekomme.

Glutenfri pølsehorn

img_6161

Lækre glutenfri pølsehorn, som næsten smager ligesom dem du køber ved bageren i føtex/Kvickly.

For at lave 6 stk. skal du bruge:

  • 4 æg
  • 1 dl skyr/creme fraiche
  • 2,5 spsk zero melis eller sukrin melis
  • 2 tsk bagepulver
  • 30 g smør
  • 2,5 dl affedet mandelmel
  • 1/2 dl HUSK
  • 1 knivspids kardemomme
  • 3 pølser f.eks. Øko kyllingpølser fra hanegal.
  • sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret.
Rør alle ingredienserne sammen til dejen.
Lad det stå og trække i 10-15 min.
Skær pølserne over så du har 6 halve pølser.
Læg 6 klatter dej på en bradepande med bagepapir.
Glat det ud med fingrene. (Er nemmest hvis fingrene er våde).
Læg pølserne oven på, og læg resten af dejen oven på pølserne.
Pynt med sesamfrø og bag dem ved 200 grader i 15-20 min.
Servere pølsehornene med ketchup og sennep

Velbekomme.

Rigtig god 1. Januar til jer. 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Happy New Year!!