Slut med jule maden - tilbage til den sunde hverdag.

Broccoli burger – spis mere grønt!

broccoli-burger

Vil du gerne have lidt mere grønt ind i din mad. Så kan du f.eks. lave burgerboller af broccoli/blomkål og æg. Hvis du ikke er til sådan nogen boller, kan du altid lave en alm. fuldkornsdej og tilsæt nogen lækre grøntsager i dejen.

Her har jeg lavet ‘burgerboller’ med broccoli som hoved ingredienser, det smager altså godt.

8 stk.

  • 1 broccoli uden stilk
  • 4 æg
  • 2 tsk HUSK (bruger HUSK fra urtekram, der er i en lilla pose).
  • 1 tsk tang salt fra Nordisk tang (alm. salt kan os bruges).
  • 1 tsk Chiafrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 6 spsk tang fuldkornsmel fra Nordisk tang

Fremgangsmåde:

  1. Riv broccolien på en maskine (jeg bruger min foodprocessor hvor der er rivjern med til).
  2. Bland broccolien sammen med de andre ingredienser.
  3. Lav broccolimassen trække 10 min
  4. Lav 8 klatter på en bradepande med bagepapir
  5. Lav dem runde og flad dem lidt ud.
  6. Drys Chiafrø eller sesamfrø ud over.
  7. Bag dem 15 min. ved 180 grader.
  8. Du bruger 2 ‘boller’ til 1 burger.

Fyldet: Spinat, agurk, peberfrugt, tomat, løg, hampepesto ( fra møllerup gods ), ketchup og 1 bøf

Du kan os lave engang guacamole til at smøre på ‘bollerne’.

Velbekomme. 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med jule maden - tilbage til den sunde hverdag.