Ovnbagte klejner - et sundere alternativ til de alm. klejner.

Ovnbagte klejner – et sundere alternativ til de alm. klejner.

klar-til-servering

Julen står for døren, og der bliver bagt julegodter i ethvert hjem.

Men vil det ikke være rart, med lidt sundere alternativer til alle de usunde julegodter? Her er en opskrift på ‘ovnbagte norske klejner’. De er laktose fri og fri for raffineret sukker. Derudover er de sprøde uden på og lækre bløde inden i.

24-30 stk.

  • 1,5 dl rismælk
  • 25 g gær
  • 50 g blødt koldpresset kokosolie.
  • 50 g kokossukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Revet skal fra en citron
  • 500 g hvedemel eller glutenfri mel.

Pensling:

  • 100 g smeltet kokosolie.

Glasur:

  • 100 g zero melis
  • Saften fra en citron

Fremgangsmåde:

  1. Lun rismælken (skal kun lunes). Opløs gæren her i.
  2. Tilsæt æg, blødt kokosolie, kokossukker og citronskal, og rør sammen.
  3. Sigt melet, kardemomme og vaniljepulveret i en anden skål.
  4. Bland det i de våde ingredienser og ælt dejen godt sammen.
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
  6. Slå dejen ned og rul dejen ud i en firkant det ca. er 1 cm tyk.
  7. Skær 24-30 firkanter ud.
  8. Lav et hul i midten og vend den ene side af klejnen ind i hulet, for at få de fine folder en klejne har.
  9. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  10. Smelt kokosolien og pensle klejnerne med kokosolien.
  11. Bag klejnerne ved 175 grader i 15 min i alt.
  12. Når de har fået halvdelen af tiden. Tager du dem ud af ovnen, og pensler dem igen med olie.
  13. Sæt dem i ovnen igen og lad dem bage færdige.
  14. Når de er færdigbagt skal de køle helt af.
  15. Lav glasuren og pynt dem.
  16. Derefter er de klar til servering.

Velbekomme❤️

Dejen skal hæve 30 minutter et lunt sted.

Dejen skal hæve 30 minutter et lunt sted.

Klar til at vende klejner, så de får deres finde folder.

Klar til at vende klejner, så de får deres finde folder.

snot-klejner

Klar til at komme i ovnen i 7 min. Skal pensles igen efter 7 minutter, og i ovnen igen og bage resten af tiden (8 min)

bagte-klejner

Pyntet og klar til servering.

   

1 kommentar

  • Kirsten Schertiger

    Kan man ikke bruge almindelig mælk og sukker,og smager de lige så godt som de fedtkogte, jeg syntes det er en spændende opskrift,og er ikke begejstret for at koge klejner, så jeg vil helt sikkert prøve din opskrift, jeg vil også prøve dine romkugler.
    Mvh. Kirsten Schertiger

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte klejner - et sundere alternativ til de alm. klejner.